13 sep 2019

”ART” på riksturné våren 2020 – och adderar fler föreställningar till hösten!

Nu står det klart – ”ART” med Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson åker ut på en riksturné våren 2020! Den 17 januari är det turnépremiär i Västerås följt av 11 städer, dessutom med 10 speltillfällen i Göteborg! Pjäsen, som regisseras av Edward af Sillén, är ett komiskt drama om vänskap och har hyllats efter sin framgångsrika och utsålda vår på Rival. På torsdag 19 september vankas det nypremiär för hösten på Rival, och idag släpps dessutom ytterligare 12 föreställningar i Stockholm! Den 16 september släpps samtliga biljetter – höstens extraföreställningar kl. 8:00 och vårturnén kl. 12:00! 

Pjäsen, som är skriven av Yasmina Reza, tar avstamp en mycket dyr och till synes helt vit tavla. Med klarhet, en stor dos humor och en oerhört stark lyhördhet för relationsdynamik får tavlan symbolisera vänskapen mellan tre vänner, deras relation och hur år av bristande kommunikation kan påverka en vänskapsrelation. 

Det handlar om tre vänneroförmåga att kommunicera känslor såväl uttalat som outtalat och då det är en allvarsam komedi, kräver den en viss eftertänksamhet. Regissören Edward af Sillén beskriver pjäsen som en explosiv en-aktare som kastar publiken mellan skratt och eftertanke” 

Våren 2019 hade ”ART” premiär på Rival, med en helt ny översättning signerad Edward af SillénDen prisbelönta pjäsen blev snabbt utsåld, extra föreställningar sattes in och vid den sista föreställningen hade över 26 000 personer sett ART under spelperioden. 

Den annalkande höstvändan på Rivals scen har nypremiär den 19 september och har nu fått ytterligare 12 föreställningar tillagda till spelplanen. Johan Rheborg och Henrik Schyffert är två av de starkast lysande stjärnorna på den svenska komikerhimlen och tillsammans med den eminenta Per Andersson åker de på en riksomfattande turné våren 2020. 

”ART” har nypremiär den 19 september på Rival i Stockholm och den riksomfattande vårturnén startar den 17 januari 2020 i VästeråsBiljetterna till vårturnén släpps den 16 september via Blixten.se/art 

Extra föreställningar på Rival, hösten 2019
28 – 30 nov 
12 – 14 dec 
19 – 21 dec 

Riksturné, våren 2020  
17 – 18 jan Västerås Konserthus 
24 – 25 jan Sundsvall, Tonhallen 
31 jan – 01 feb Luleå Kulturens Hus 
14 – 15 feb Uppsala UKK 
22 – 23 feb Linköping Konsert och Kongress 
29 feb – 01 mar Helsingborg Konserthus 
05 – 07 mar Lund Stadsteater 
13 – 14 mar Jönköping, SPIRA Kulturhus 
0– 04 apr Norrköping, De Geerhallen 
25 – 26 apr Halmstad Teater 
30 apr – 1 maj Umeå, Idunteatern 
07 – 10 maj Göteborg, Lorensbergsteatern 
14 – 17 maj Göteborg, Lorensbergsteatern