25 jun 2019

Andreas Weise åker ut på sin första egna turné i höst!

Andreas Weise åker ut på sin första egna turné i höst!

Vinnaren av Stjärnornas Stjärna 2019 heter Andreas Weise, en modern artist med rötterna i den traditionella swing- och soulmusiken. Nyligen släpptes singeln ”My Love Runs Deep” och i höst åker han ut på sin första egna turné ”Nära ANDREAS WEISE”. Biljetterna släpps den 27 juni kl. 10.00.

 

Efter vinsten i Stjärnornas Stjärna så har Andreas Weise inte direkt legat på latsidan. Han har arbetat i studion med att färdigställa sin nya singel, skrivit fler låtar, gigat, varit med familjen samt fokuserat på att sänka sitt handicap på golfbanan.

”My Love Runs Deep” är första singelsläppet på länge och är en modern poplåt som är skriven av Weise själv tillsammans med låtskrivarna David Fremberg och Alexander Holmgren. För produktionen står Fredrik Sonefors (Norlie KKV, Hanna & Liamoo m.fl).

Nu är det även klart att Weise beger sig ut på en höstturné med namnet "Nära ANDREAS WEISE". Premiären sker i Nyköping den 4 oktober och med sig på turnén har han ett eget band.

- Det kommer bli fantastiskt att få möta min gamla, men även nya publik på min första egna turné. Jag ser fram emot att få spela nytt material och personliga favoriter samt ta chansen att dela med mig av historier och berätta om mitt liv på ett mer personligt plan. Det finns en hel del som jag aldrig någonsin pratat om tidigare. Problematiken med att hitta sig själv, men även att våga vara sig själv är något som präglat hela mitt liv, särskilt alla gånger jag inte blivit bedömd enbart utefter min talang och passion för musiken. Hur humorn fungerat som ett försvar för att inte låta alla lära känna hela Andreas Weise, utan bara den sidan som gör minst ont, berättar Andreas.

Turnéplan
4 oktober - Nyköping, Culturum
5 oktober - Gävle, Gävle konserhus
10 oktober - Malmö, Slagthuset
12 oktober - Ronneby, Ronneby Brunn
16 oktober - Göteborg, Kajskjul 8
17 oktober - Ystad, Ystads teater
25 oktober - Umeå, Väven
27 oktober - Luleå Kulturens hus
13 november - Stockholm, Scalateatern
28 november - Uppsala, Katalin

Instagram @andreasweise
Facebook https://sv-se.facebook.com/andreasweisemusic/

Biljettinformation
Biljetterna släpps den 27 juni kl. 10.00 och säljs via: blixten.se/andreas-weise

Pressbilder
http://www.mynewsdesk.com/se/blixtenco/latest_media/

För mer information
Vänligen kontakta Sandra Nordin, sandra@blixten.se 070-697 39 59

Kort om Andreas Weise
Andreas slog igenom i Idol för nästan tio år sedan, det var där och då alla fick upp öronen för hans fantastiska sångröst. Sedan dess har han dessutom medverkat i Melodifestivalen, Let’s Dance, Körslaget, och Så ska det låta, för att nämna några fler TV-produktioner. Detta har gjort att han mognat som artist och besitter idag både en sprudlande, medryckande scenpersonlighet och samtidigt en avväpnande och berörande sida.

Något de svenska folket blev varse om under vårens TV-succé ”Stjärnornas Stjärna”. Han gick från klarhet till klarhet och hans popularitet bland TV-tittarna visade inga gränser. När Andreas till slut stod som segrare i maj månad visste de flesta vad denna artist är kapabel till.

Andreas har även turnerat med Diggiloo och med den kritikerrosade hyllningen till Frank Sinatra. Hösten 2016 spelade han huvudrollen i musikalen Kinky Boots på Malmö Operan, vilket sammanhang man än sätter honom i levererar han på allra, högsta nivå. Alltid!

I dagsläget har han runt 80 miljoner streams på sina låtar, vilket är svårslaget ens för våra allra största musikexporter, och med nytt material i bagaget är dessa streams snart ett minne blott.

I höst genomför Andreas sin första egna turné.