05 apr 2019

Efter succévåren – ART med Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson återvänder till Rival i höst!

Med en utsåld vår och över 25 000 sålda biljetter står det nu klart att pjäsen ART, med Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson, återvänder till scenen på Rival i höst! Pjäsen, som regisseras av Edward af Sillén, har till dags dato setts av över 11 000 personer – och med hela 16 slutsålda datum kvarvarande i vårens spelplan släpper vi nu upp en höst på Rivals scen. Biljetterna släpps NU via www.blixten.se/art!

”ART” är en prisbelönad pjäs signerad den franska dramatikern Yasmina Reza. Inför våren 2019 har regissören Edward af Sillén arbetat fram en nyöversättning och värvat tre av Sveriges största namn till huvudrollerna –Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson.

I ett komiskt drama, som tar avstamp i en till synes helt vit tavla, ser vi trion skildra en vänskapsrelation, hur den förändras med tiden, och vad som kan hända vänner emellan när åren går och kommunikationen tryter.

Föreställningen hade premiär den 23 februari och togs emot varmt av både publik såväl som press. Våren på Rival är helt slutsåld med hela 16 datum kvar i spelplanen, och Edward af Sillén beskriver själv pjäsen som ”en explosiv en-aktare, som kastar publiken mellan skratt och eftertanke”.

Det höga biljettrycket har varit konstant sedan biljettsläppet i november, och nu står det alltså klart att det även blir en höst på Rivals scen i Stockholm – hösten 2019 har nypremiär den 19 september. Biljetterna släpps nu, och säljs endast via www.blixten.se/art.

Kreativt team
Johan Rheborg – Skådespelare
Henrik Schyffert – Skådespelare
Per Andersson – Skådespelare
Edward af Sillén – Regi & översättning
Annsofi Nyberg – Scenografi & Kostym
Erika Nicklasson – Maskdesign
Ellen Ruge – Ljusdesign
Andreas Grill – Musik och ljuddesign
Andreas Grube – Musik och ljuddesign

Skrivet om ART:
”Roligt och relevant” ”[…] ett gediget bygge, med murbruk av kompetens, smarthet och tajming” ”Per Andersson är fantastisk”
– Eskilstuna Kuriren

”En käftsmäll!” ”[…] träffsäkert till hundra procent”
– På Scen (5+)

"Bäst på scen just nu" ”Smart och kul om konsten att vara man” ”af Sillén har satt samman ett drömgäng”
– Svenska Dagbladet

”Henrik Schyffert briljerar"
– Aftonbladet

”När vännerna efter alla år ärligt ifrågasätter varandra så rasar vänskapen ihop inför våra ögon.”
– DN

ART har nypremiär den 19 september på Rival i Stockholm och spelas under hösten 2019. Biljetterna släpps nu och säljs via blixten.se/art

För mer information vänligen kontakta:
Victor Fagerquist, victor@blixten.se, 070-840 89 18