Newkid aktuell med EP:n SS18

Musiken i sig har Newkid, eller Alexander Ferrer som han egentligen heter, haft med sig sedan barnsben, så länge han kan minnas. Vägen in till en sorts egen musik kom för första gången med 2Pac och Changes, en singel som spelades sönder och samman i barndomshemmet.

Den 15 april 2011 släppte Newkid sitt debutalbum Alexander JR Ferrer innehållande bland annat hitsingeln Jag gråter aldrig i regnet och låten Luftens hjältar (med gästspel från Lorentz och Ison Glasgow).

Men ett visst missnöje infann sig över hur albumet blev allt som allt, och samtidigt uppstod en kontraktstvist som kvävde Newkids kreativa lust. Den pågick i många år och löstes först 2017, och det är först nu, två år in i att skriva musik på heltid och på riktigt, som Alexander känner sig tillbaka och att det han skriver är "så bra som han vill och hoppas".

Mot hösten 2017 släpptes singlarna Kate Moss och Drama från klar himmel bara veckor efter att kontraktstvisten retts ut, och med ett hårdare ljud fick han utlopp för allt som hade hållit honom borta från den stora musik-passionen under så många år.

Newkid medverkade på P3Guld-galan som gäst till Molly Sandén, och ytterligare en singel släpptes kort därpå, Ny Lur, med en musikvideo som bara gick att se via hans Instagram Story i 24 timmar.

I april 2018 släpptes Lakan, i maj kom Går Under Med Dig, och singlarna banade på var sitt håll väg för Newkids 2018: ett EP döpt SS18 som släpptes den 8 juni och mötte jubel både från press samt förväntansfulla fans, nya som gamla.

Missa inte Newkid live i sommar!


Kontaktuppgifter
Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Newkid.

Bokning eller frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se

Pressbilder


Texten uppdaterad: 2018-06-21