Du har säkert hört Moto Boys singel ”Everybody’s running from something” eller den vackra duetten "Dead for seconds" som han gjort ihop med vännen Nina Persson från The Cardigans. I våras släpptes fjärde albumet ”NEW MUSIC”, som följdes av en vårturné och festivalspelningar under sommaren. Den 15 december spelar Moto Boy i Stockholm igen på en helt ny scen; Park Live på Folkets Hus.

- Det känns underbart att toppa 2017 med en sista NEW MUSIC konsert i Stockholm och samtidigt inviga nya scenen Park Live i legendariska Psykbunkernhuset. Senast i Stockholm var smått kaotiska kvällen på Kägelbanan, och jag tänker ju knappast sikta lägre nu, det här kommer bli helt fantastiskt!, hälsar Moto Boy.

I mars släpptes ”NEW MUSIC” och i anslutning till det drog Moto Boy ut på Sverigeturné. Under sommaren spelade han bland annat i Borgholm och på Storsjöyran samt medverkade som en av solisterna i konserten ”Bowie in Berlin”. Under hösten är Moto Boy dessutom en av solisterna i dansföreställningen ”The feeling of going”, med musik och text av artisten Jonsí, som framförs på Malmö Opera till och med den 22 november och den 20 februari nästa år medverkar han i ”Sverige tolkar David Bowie” i Ericsson Globe. 

Senaste albumet ”NEW MUSIC” är precis vad namnet antyder. Tillsammans med österrikiska Berlin-baserade producenten Niko Stoessl (SlikNik) har Moto Boy nu tagit sitt sound i en radikalt ny riktning. Det är en spöklik mix av skandinavisk melankoli och Berlins klubbscen och har attraherat samarbeten med artister som Nina Persson (The CardigansA Camp), Berlin-baserade duon GRAU, svenska polar-electronica artisten PIKKO och trummisen Christian Eigner (Depeche ModeDave Gahan). 

Texten uppdaterad: 2017-11-01