Moto Boy firar 10-årsjublieum

Hör Oskar Humlebo riva av debutplattan från början till slut under jubileumsturnén "A Decade"! Jubileet äger rum under 5 datum i november, och det kommer bjudas på någonting bättre, längre och lyxigare än någonsin tidigare.

- Det är 10 år sen debutskivan Moto Boy släpptes så jag vill fira med ett gäng längre och större konserter, och som en hyllning till skivan kommer jag spela den live från början till slut. För att göra det på riktigt har jag med mig samma band jag hade då, Tittie Åsberg på trummor och Pikko på syntar, och vi kommer spela låtar jag aldrig spelat live förut. Det blir det största, längsta och fetaste hittills., säger Moto Boy, eller Oskar Humlebo som han egentligen heter.

När den självbetitlade debutskivan släpptes för snart 10 år sedan omskrevs den bland annat som “en hel gosskör i fjäderboa” av Svenska Dagbladet och ett “stort svenskt album” av Dagens Industri.

Du har säkert redan hört Moto Boys singel ”Everybody’s running from something” eller den vackra duetten "Dead for seconds" som han gjort ihop med vännen Nina Persson från The Cardigans. Våren 2017 släpptes fjärde albumet ”NEW MUSIC”, som följdes av en vårturné och festivalspelningar under sommaren.

Albumet är precis vad namnet antyder. Tillsammans med österrikiska Berlin-baserade producenten Niko Stoessl (SlikNik) har Moto Boy nu tagit sitt sound i en radikalt ny riktning. Det är en spöklik mix av skandinavisk melankoli och Berlins klubbscen och har attraherat samarbeten med artister som Nina Persson (The Cardigans, A Camp), Berlin-baserade duon GRAU, svenska polar-electronica artisten PIKKO och trummisen Christian Eigner (Depeche Mode, Dave Gahan). 

 


Kontaktuppgifter

Frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder


Texten uppdaterad 2018-09-21