Mia Skäringer

"Avig Maria - No More Fucks To Give" visas på biografer runt om i landet 8 & 10 mars

Synopsis

En kvinnlig komikers dagbok så som jag minns det. En hyllning till kvinnan. En upprättelse och ett andetag avigenkänning. En kuk nerkörd i halsen mot min vilja. År av ätstörningar och bröst som stannade i växten av sorg. Alla dessa manliga genier och deras biografier. Tjejgänget och den ofrivilliga natten i NYC. Vad hade hänt om jag kastat alla glas? Smällt igen alla dörrar som ifrågasatt, druckit mig bortom, knullat mig igenom och snortat mig under. Hade jag fortfarande fått några roller?

NO MORE FUCKS TO GIVE -live inspelningen, flyttar in i biosalongen den 8 mars som en symbol för kvinnans mänskliga värde på alla plan. För dem som gick före och för dem som kommer efter. Till dig som skrivit till mig att du inte vågat gå, för att gubben hemma inte gillar mig och det jag står för. Till dig som fick stryk kvällen innan du skulle gått på föreställningen och därför inte kunde visa dig ute. Till dig som lider av panikångest och inte pallade arenan. Till dig som inte fick barnvakt, som födde ett barn, var sjuk eller av andra skäl ville men inte hann se. Gör denna dag till din. Det anstår oss inte längre att göra oss mindre än vad vi är.

– Jag skapades inte av ett revben. Det fanns byggmaterial till mig också. Nu har männen pratat sedan dinosaurierna dog ut så det här är mina två timmar.

5 procent av intäkterna går oavkortat till den ideella organisationen MÄN (Män för jämställdhet) och specifikt till organisationens verksamhet Killfrågor som riktar sig till unga killar.

Killfrågor är en stödchatt dit alla som som definierar sig som unga killar och är mellan 10 och 20 år kan vända sig helt anonymt för att få prata om det som är viktigt just för dem. Killfrågors stödchatt tar emot mellan 5000-7000 killar varje år och samtalen kan handla om allt från kroppen, våld, mobbning, ohälsa, sexualitet, ensamhet, utsatthet och identitet.

Målet med Killfrågor är att vara ett stöd till killar som inte har någon att prata med och att minska psykisk ohälsa, öka jämställdheten och förebygga destruktiva våldsmönster hos killar i 10-25 års åldern.

Skrivet om föreställningen

Det här är showen vi kommer berätta om för våra barnbarn
5 getingar, Expressen

Mia Skäringers show är ett ”väckelsemöte”
5/5, Jönköpingsposten

Behovet av Mia Skäringer är stort. Kärleken till Mia Skäringer öronbedövande. Hon svarar med en storslagen föreställning gjord för arenor. Rockband, dansare, imponerande ljusshow. Känslostark, ilsken och rolig.
4 plus, Aftonbladet

Högsta betyg till Skäringer! …den stora styrkan i föreställningen är just att hon ger kvinnorna en röst. Ja, kvinnorna i plural – för Skäringer är mångsidig och kan ta sig an flera perspektiv med samma älskvärdhet. …ordet ”fantastiskt” är det som hörs mest efteråt.
Betyg 5, Corren

Stående ovationer tyder på att vi inte bara är redo, utan att vi längtar efter denna råa och ocensurerade feminism, som ruskar om gamla föreställningar.
5/5, NWT

Skäringer – ett knippe power som har fått nog
5/5, Östgöta Correspondenten

Föreställningen är modig, grov och därför rolig.
4/5, GP

Rått, närgånget och mäktigt med Skäringer.
4/5, Värmlands Folkblad

Skäringer bjöd på äkthet. Helt klart efterlängtat av publiken som aldrig tycktes vilja sluta klappa händerna och busvissla – både innan, under och efteråt.
5/5 Nerikes Allehanda

Nyheter

Fler nyheter
19 sep 2019

Mia Skäringer till Tele2 Arena lördagen den 23 november för ”The Final Fuck”!

Skriv upp lördagen den 23 november i almanackan, för då blir Tele2 Arena i Stockholm slutdestinationen för Mia Skäringers ”Avig Maria – No More Fucks To Give”....

Bokning & Press