Mariette på stor sommarturné

Mariette sågs senast i Melodifestivalen 2017, där hon deltog med den numera guldskivebelönade låten A Million Years. Från och med den 9 juni är artisten på hon en omfattande turné runt om i Sverige, med ny musik!

Mariettes musikkarriär inleddes tidigt. Redan när hon gick i sjuan bildade hon en sång- och gitarrduo med en tjejkompis. Duon utökades senare till en kvartett som blev coverbandet Performance.

År 1999 deltog Mariette i "Sikta mot stjärnorna", där hon framförde låten "Let it rain" av Amanda Marshall. Men det skulle dröja innan Mariette blev känd för den stora massan. År 2009 deltog hon i "Idol", där hon slutade fyra. Hon har även jobbat bakom andra artister. 2013 spelade Mariette gitarr i Magnus Ugglas band under turnén Magnus den Store, och under 2014 kompade hon Mellokollegan Ace Wilder på gitarr

Debuten i Melodifestivalen kom 2015, och Mariette slutade på en tredjeplats. Efter sin tävlan med "A million years" i årets musikfest, är hon redo att möta den svenska livepubliken!

I sommar åker Mariette på turné runt om i Sverige. I höst och vinter ser du artisten på Vintergalan som turnerar genom Sverige (läs mer nedan).


Texten uppdaterad: 2017-05-30