Malena Ernman

För nionde sommaren i rad intog Malena Ernman 2017 Dalhalla, gästad av Helen Sjöholm. Under hösten följs succén upp av Ernmans omtyckta julturné, denna gång ihop med Lasse Berghagen!

En älskad tradition är tillbaka! Under hösten 2017 ser du Malena Ernman på turnén ”Julen är nära”, ihop med Lasse Berghagen. Två av våra mest folkkära artister besöker konserthallar runt om i landet, med en personlig föreställning som varvar julklassiker med folkmusik, jazz och opera. En unik kväll utlovas.

I somras avnjöt publiken Malena Ernman på Dalhalla, som har blivit en svensk sommartradition i det gamla kalkbrottet utanför Rättvik. I år delade hon scenen med ingen mindre än Helen Sjöholm. Inför de tre konserterna släppte de gyllene rösterna en låt ihop. ”Sankta Klara klocka” heter duetten, skriven av Fredrik Kempe och Mauro ScoccoHör singeln här!

– Att Fredrik Kempe ville skriva en duett speciellt för min och Malenas röst var spännande. Både låten och Mauro Scoccos text gick rakt in i hjärtat när vi provade första gången. Och så enkelt och lustfyllt att sjunga med Malena! sa Helen Sjöholm inför låtsläppet.


Texten uppdaterad: 2017-08-29

Om Malena Ernman


”Malena är ett unikum, jag känner ingen sångare som påminner det allra minsta om henne. Med åren har hon övat upp sin rösts förmåga till vad som är mänskligt möjligt vad snabbhet och omfång beträffar.” /Anne Sofie von Otter

Malena Ernman är en av de handfull artister i världen som lyckats med att kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Hon har sjungit titel- och huvudroller på operahusen i Wien, Paris, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona, hennes skivor har sålt trippel platina och hennes sommarkonserter på Dalhalla är en av världens största klassiska konserter, som de senaste åren gästats av Lill Lindfors, Tommy Körberg och Sarah Dawn Finer.

Hösten 2014 gjorde hon en av huvudrollerna i operan ”Xerxes” på konsthallen Artipelag tillsammans med bland andra Loa Falkman.

2016 släppte Malena Ernman albumet ”Sverige”. På plattan hörde vi en delvis ny Malena, som bytt ut opera mot den svenska visan och tillsammans med några av våra bästa musiker ger sin uppdaterade version av den svenska musiktraditionen.