Malena Ernman


10-årsjubileum på Dalhalla!

Sedan 2009 har över 74 000 människor sett Malena Ernman framträda i det gamla kalkbrottet Dalhalla. Efter nio år av succé är det klart att Malena besöker Dalhalla för tionde året i rad sommaren 2018. 10-årsjubileet gästas av Helen Sjöholm, Sarah Dawn Finer, Nils Landgren under två kvällar i juli och får uppbackning av Svenska Stråkensemblen tillsammans med några av Sveriges främsta musiker som bl a Mats Bergström, Janne Bengtsson och Magnus Lindgren.


- Det är ingen överdrift att säga att Dalhalla har förändrat en del av mitt liv. Och det har varit en närmast total glädje! I sommar när vi firar 10-årsjubileum så blickar vi både framåt och tillbaka. Och vi gör det tillsammans med några av dem som har betytt mest för mig under de här tio åren. Mina idoler och nära vänner - Helen, Sarah och Nisse, hälsar Malena. 

10-årsjubileet äger rum den 6, 7 och 8 juli. 

 

Om Malena Ernman
”Malena är ett unikum, jag känner ingen sångare som påminner det allra minsta om henne. Med åren har hon övat upp sin rösts förmåga till vad som är mänskligt möjligt vad snabbhet och omfång beträffar.” /Anne Sofie von Otter

Malena Ernman är en av de handfull artister i världen som lyckats med att kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Hon har sjungit titel- och huvudroller på operahusen i Wien, Paris, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona, hennes skivor har sålt trippel platina och hennes sommarkonserter på Dalhalla är en av världens största klassiska konserter, som de senaste åren gästats av Lill Lindfors, Tommy Körberg och Sarah Dawn Finer.

Hösten 2014 gjorde hon en av huvudrollerna i operan ”Xerxes” på konsthallen Artipelag tillsammans med bland andra Loa Falkman.

2016 släppte Malena Ernman albumet ”Sverige”. På plattan hörde vi en delvis ny Malena, som bytt ut opera mot den svenska visan och tillsammans med några av våra bästa musiker ger sin uppdaterade version av den svenska musiktraditionen.
 


Texten uppdaterad: 2018-02-01