En akustisk kväll med Magnus Carlson

2017 var onekligen ett intensivt år för Magnus Carlson. Det började med release av nya soloalbumet ”Den långa vägen hem”, i anslutning till det en totalt utsåld klubbturné runt om i Sverige och i somras en omfattande Sverigeturné. Under hösten har Magnus dessutom gjort ett antal akustiska spelningar där han framfört sina sololåtar och personliga favoriter, tillsammans med Gunnar Frick på piano och gitarr.

- Jag är oftast ute och spelar med stora band på scenen som Weeping Willows, en symfoniorkester eller det bandet jag turnerat med nyligen som soloartist. Därför känns det extra roligt att spela tillsammans med bara Gunnar eftersom det blir totalt avskalade versioner då, vilket är storslaget i sig. Vi spelar ’låtar i mitt liv’ och så tillkommer det en story som förknippas med låtarna, så vill man se mig i ett litet format är det här ett ypperligt tillfälle. Uttrycket ’less is more’ tar verkligen ut sin rätt här, hälsar Magnus Carlson.

Låtarna Magnus framför är en blandning av låtar från hans hela aktiva skivkarriär blandat med personligt utvalda covers som influerat honom, däribland låtar av Emmylou Harris, Frank Sinatra, Nick Cave, Elvis, David Bowie, Depeche Mode och många, många fler.

Räkna med spontanitet, spelglädje, närhet och allvar men framförallt en exklusiv och unik upplevelse!
 


Skrivet om ”En akustisk kväll med Magnus Carlson”

"Går det att få nog av Magnus Carlson? Knappast när han sjunger som han gör och har så mycket klokt att säga om kärlek, hållbarhet och musik. ...”En akustisk kväll med Magnus Carlson” är mer av krogshow än en konsert. Magnus Carlson är genuin, och låter lika entusiastisk när han talar om Svensktoppen som sin idol Morrissey."
- Eskilstuna Kuriren

"Går det att få nog av Magnus Carlson? Ja, det är tveksamt. Svaret är i just nu nej."
- Betyg 4, JKPGnews


Smakprov inför vårturnén!


Kontaktuppgifter

Frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2018-02-13