Lola

Lola

I en musikalisk monolog, regisserad av Sunil Munshi, möter vi den åldrade varietéartisten tillika transvestiten Lola som på ålderns höst väljer att genomföra sin absolut sista föreställning.

Bokning & Press

Om föreställningen

I "Lola" varvas varmt, innerligt skådespeleri med musik & omarbetade sångtexter till klassiska verk - signerade bland annat Björn Ulvaeus och Tomas Andersson Wij – och i skrivande stund har över 24 000 biljetter sålts runt om i landet.

Tommy Körberg axlar rollen som Lola – en åldrad & bedagad varietéartist som skildrar en rörande berättelse om längtan, utanförskap, och en människas livshistoria. I pjäsen genomför Lola sin absolut sista föreställning, efter att på ålderns höst fått sparken av sin manager - och där går startskottet för en varmt humoristisk resa genom liv, karriär och krossade drömmar.

Tvåmannaföreställningen har skrivits och arbetats fram av Sunil Munshi och Tommy Körberg, och bygger på skickligt skådespeleri & uttrycksfull monolog elegant ackompanjerat av sång och piano.

Musiken är hämtad och inspirerad från världens alla hörn, däribland Evergreens, portugisisk fado, Schubert, jazz och 1950-talets ”Golden Age”. Tommy Körberg växlar mellan varmt, innerligt berättande och finstämd sång i ett tiotal översatta och omarbetade låtar, med original signerade bland annat Charlie Chaplin, Billy Joel, Leonard Cohen, Jules Sylvain och Hasse & Tage.

Information
Längd ca 1 tim 40 min, ingen paus

Lola 01 Forestallning
Lola 620X300px 180223
Lola 720X349 181024

Bokning & Press