Tommy Körberg gestaltar ”Lola” i gripande pjäs om utanförskap

Tommy Körberg återvänder till teaterscenen som både skådespelare och artist i ”LOLA” – en musikalisk monolog om längtan, rädsla och utanförskap. Det blir en avskalad tvåmannaföreställning med enbart Körberg och pianisten Carl Flemsten på scen. Musiken i berättelsen är inspirerad och hämtad från världens alla hörn som skrivits om och framarbetats av Björn Ulvaeus, Tommy Körberg, Tomas Andersson Wij och Peter Dalle.

Varietéartisten LOLA har uppträtt över hela världen, är firad och har vunnit stor framgång. Åtminstone påstår hon det själv.

LOLA har just blivit avtackad då hon inte längre är önskad på teatern. Hon är för gammal säger dom.  Men LOLA har svårt att ta farväl av tiljorna, och i dimmorna av minnen, sprit och tabletter gör hon sin sista föreställning. Den absolut sista... 

LOLA är en drabbande föreställning med mycket varm humor och njutningsfull sång. En föreställning som handlar om alla drömmar som inte går i uppfyllelse, om att åldras med värdighet och om längtan, hopp och kärlek.

I rollen som LOLA ser vi världsartisten Tommy Körberg som, ensam med pianist, trollbinder publiken från första stund. Björn Ulvaeus, Tomas Andersson Wii och Peter Dalle har skrivit nytt material speciellt för föreställningen som blir en ljuv musikalisk resa som bjuder till skratt men även eftertanke. Med låtar av bla Zarah Leander, Ulla Billquist, evergreens och kärlekstörstande ballader.

Idé och Regi Sunil Munshi.

 

 


Kreativt team

Lola Tommy Körberg
Piano Carl Flemsten
Regi Sunil Munshi
Ljus Emma Weil
Kostym Camilla Thulin
Mask Annika Stödberg
Text Björn Ulveaus
Text Tomas Andersson Wij
Text Peter Dalle


Information

Föreställningen är cirka 90 mintuer lång utan paus.

Biljetter

Från 495kr. Köp via länkarna på denna sida eller via Ticketmaster, 0771-70 70 70.


Kontaktuppgifter

Frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad 2018-06-05