Tommy Körberg gestaltar ”Lola” i gripande pjäs om utanförskap

Under hösten har Tommy Körberg berört över 10 000 människor i rollen som Lola – en bedagad varietéartist tillika transvestit som på ålderns höst väljer att genomföra sin absolut sista föreställning. Nu är det äntligen klart att ensemblen åker ut på en omfattande turné utmed Sveriges vägar!

Lola är en avskalad tvåmannaföreställning som arbetats fram av Sunil Munshi och Tommy Körberg. Under cirka 90 minuter berättas en rörande livshistoria om längtan, utanförskap, och en människas livshistoria ackompanjerat av sång och piano. I pjäsen genomför huvudpersonen Lola sin sista föreställning efter att på ålderns höst fått sparken, och vi tas med på en varmt humoristisk resa genom liv, karriär och krossade drömmar.

- Gösta Ekman myntade en gång uttrycket "melankomisk", och det stämmer bra in på berättelsen om Lola. Nu tar vi ut föreställningen på turné. Skönt, att få ta den utanför Stockholm och träffa lite riktiga människor med dialekt, säger en skrattande Tommy.

Idé och Regi Sunil Munshi

 

Sagt om föreställningen

”Ett hedervärt bidrag till diskussionen om vår framtid” ”Körberg har röst så det förslår”
- Dagens Nyheter

”Tommy Körberg är magnifik som Lola” ”Körberg sjunger fantastiskt bra”
- Svenska Dagbladet

”Du kommer inte att glömma Lola” ”Tommy Körberg imponerar gång på gång” ””Lola" kommer att beröra många med sin längtan och lust till liv.”
- Aftonbladet

”Finstämt, humoristiskt och rörande”
- Christer Lindarw

”Fantastiska Tommy!”
- Lena Philipsson

”Fint och trovärdigt”
- Babsan (Lars-Åke Wilhelmsson)

Om Sunil Munshi

Sunil Munshi är regissör och har uppmärksammats för sina egensinniga och formsäkra uppsättningar. Han har bland annat regisserat succéer som "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" och "Petra von Kants bittra tårar" på Dramaten.  2015 regisserade han Magnus Ugglas kritikerrosade monolog "Hallå" och 2017 regisserade han Melodifestivalen.

2020 gör han regidebut på Kungliga Operan i Stockholm.
 

 

Kreativt team

Lola Tommy Körberg
Carl Carl Flemsten
Regi Sunil Munshi
Ljus Emma Weil
Kostym Camilla Thulin
Mask Annika Stödberg
Text Björn Ulveaus
Text Tomas Andersson Wij
Text Peter Dalle

 

Information

Föreställningen är cirka 90 mintuer lång utan paus. Biljettpriser och åldersgräns hittar du under respektive spelställe.

 

Kontaktuppgifter

Frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad 2019-01-18