Ljust & Fräscht

Henrik Schyfferts och Fredrik Lindströms hyllade humorshow ”Ljust & Fräscht”, som med pricksäkerhet och värme beskriver vår strävan efter det perfekta boendet, befann sig under vår och höst 2011 på Berns salonger och drog fulla hus. På grund av stort intresse blev det sedan dags för en sverigeturné våren 2012 som också den sålde ut fortare än du kan säga fondtapet och sen sedan avslutas med en Grande finale på Globen. Sammanlagt sågs ”Ljust & Fräscht” av över 200.000 människor.

Vi svenskar är ett av världens mest ensamboende folk. Samtidigt lägger vi mer pengar på inredning än i något annat land i världen. I en svensk tidningsbutik går det att hitta nästan 100 tidsskrifter om inredning och en Googlesökning på “inredning” ger 16,7 miljoner träffar.

Under denna stora krogshow försökte Fredrik Lindström och Henrik Schyffert besvara frågor som varför klädkammaren har bytt namn till walk in closet? Är köket vårt nya finrum? Kommer dagens trendiga fondtapet en gång vara lika hopplöst ute som bidé? Varför är vi så trendängsliga och vad betyder egentligen ord som bostadskarriär, obduktionssalsminimalism och master bedroom?

Det här och mycket annat fick man svar på när Sveriges två mest framstående komiker för första gången stod på scen tillsammans.

Stjärnduon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström inledde sitt samarbete redan med radioprogrammet Hassan 1993, men med ”Ljust & Fräscht” var det första gången som de delade scen.

Pressröster om Ljust & Fräscht:  

"IHOP ÄR DE OSLAGBARA.
EN HYSTERISKT KUL SKRATTFEST."
AFTONBLADET (BETYG 5 AV 5)

"LINDSTRÖM & SCHYFFERT ÄR EN HUMORDUO GJORD I HIMLEN."
EXPRESSEN

".. MÅSTE VARA BLAND DET ROLIGASTE SOM HÖRTS PÅ EN KROGSCEN PÅ EVIGHETER. JAG SKRATTADE SÅ JAG FICK ONT I MAGEN."
DAGENS NYHETER

"...LÄTT ATT GILLA SKARPT OCH PUBLIKEN SKRATTAR SIG VANSINNIG AV IGENKÄNNING."
SVENSKA DAGBLADET

"...FULLPROPPAT MED INTELLIGENS, IGENKÄNNING, DETALJSKÄRPA OCH SAMTIDSKRITIK ATT TÅRKANALERNA SNART STÅR VIDÖPPNA AV SKRATT."
GÖTEBORGS-POSTEN (BETYG 4 AV 5)

"FAKTUM ÄR ATT JAG ALDRIG HAR HÖRT SÅ MÅNGA TRÄFFSÄKRA IAKTTAGELSER STAPLAS PÅ VARANDRA..."
UPPSALA NYA TIDNING

"UNDERHÅLLNINGSÅRET KUNDE INTE BÖRJAT BÄTTRE. HAR DU INTE REDAN BILJETTER SÅ SÄTT IGÅNG ATT JAGA NU!"
SUNDSVALLS TIDNING

"DET ÄR LITE ROLIGA TIMMEN I LYXFORMAT ÖVER DET HELA. DE TVÅ SKOJIGA KILLARNA SOM KAN GÖRA VAD SOM HELST – ALLA ÄLSKAR DEM. GILLESTUGEKILLAR. MEN ATT DE VILL NÅGONTING MED SIN LJUST & FRÄSCHT, DET KÄNNS."
P1 KULTURNYTT