Lisa Nilsson firar 25 år med "Himlen runt hörnet"!

I år fyller Lisa Nilssons älskade album ”Himlen runt hörnet” 25 år – och det firar artisten med tre jubileumskonserter på Göta Lejon i Stockholm, den 16, 17 & 18 oktober. På albumet ingår hits som "Varje gång jag ser dig", "Allt jag behöver" och just "Himlen runt hörnet".

– Jag ser så oerhört mycket fram emot att väcka liv i de gamla låtarna. Några av dem har jag inte framfört sedan mitten av 90-talet. Det blir spännande att se hur texterna landar i mig nu, att kliva tillbaka in i en skiva som betytt så mycket och som är en så viktig del av mitt liv - och andras. Några av musikerna i mitt band var med på inspelningarna då 1992, så det blir en resa i tidsmaskinen även för dom. Förutom att framföra plattans låtar kommer jag ta publiken med på en resa genom musik som inspirerat mig, musik som varit för mig vad Himlen runt hörnet kanske varit för dom ..., hälsar Lisa Nilsson.

Lisa Nilsson slog igenom 1992 med dunder och brak över hela Norden, då hon släppte sitt tredje album "Himlen runt hörnet". Några av hennes största hits, "Varje gång jag ser dig”, ”Allt jag behöver” och "Himlen runt hörnet”, är från genombrottsskivan. Artisten har sedan dess hunnit släppa elva soloalbum och lånat ut sin röst och gästat andra artister, som bland andra Montserrat Caballé, Mauro Scocco, Bjørn Eidsvåg och Plura.

Slutsåld turné

Våren 2016 turnerade Lisa Nilsson i Sverige och Danmark inför 30 000 besökare på slutsålda konserthallar med bland annat de bejublande låtarna från "Så mycket bättre" och det då nysläppta samlingsalbumet "Ingen gör det bättre". I början av 2017 var artisten på turné igen som avslutades på ett överfullt och utsålt Cirkus i Stockholm. Under sommaren har hon spelat på väl utvalda platser runt om i Sverige tillsammans med gitarristen Erik Söderlind och i början av augusti medverkade hon i "Allsång på Skansen" samt tog över Allsångstimmen.

Nilsson har under åren kombinerat sitt konsert-artisteri med skådespeleri. Hon har spelat två bejublade huvudroller på Stockholms Stadsteater och har även gjort roller i flera spelfilmer, varav den senaste i ordningen är den danska långfilmen "Gud taler ud", baserad på en roman av Jens Blendstrup , där hon spelar mamman i en dysfunktionell familj styrd av en excentrisk patriark med smeknamnet Gud. Filmen kommer gå att se i digitala kanaler i Sverige under hösten.

Framför hits och inspiration

Jubiléet för "Himlen runt hörnet" den 16, 17 och 18 oktober på Göta Lejon i Stockholm kommer bjuda på artistens största hits – men också på musik som har inspirerat Lisa Nilsson.

Lisa Nilsson firar 25-årsjubileet av sitt genombrottsalbum "Himlen runt hörnet" (1992), med hitlåtar som "Varje gång jag ser dig”, ”Allt jag behöver” och "Himlen runt hörnet”. Artisten kommer även framföra låtar som har inspirerat henne.


Liveband under "Himlen runt hörnet"-gigen:
Mattias Torell - gitarr
Jesper Nordenström - keyboard
Pål Svenre - keyboard
Per Lindvall - trummor
Peter Forss - bas

Konsertlängd ca 2,5 tim inkl. 30 min paus.