Lena Philipsson

Lena Philipsson är en av landets populäraste artister sedan 1980-talet och har bland annat haft stora hits med låtar som "Det gör ont”, "Kärleken är evig”, "Han jobbar i affär”, “Lena Anthem” och "Dansa i Neon”.

Redan som 16-åring vann hon en tv-sänd talangjakt med en egenskriven låt. Två år senare släpptes singeln “Boy/You Open My Eyes” och det stora genombrottet som artist skedde 1986 när Lena Philipsson kom tvåa i Melodifestivalen med låten "Kärleken är evig". Hon ställde även upp året efter med "Dansa i neon” och 1988 med "Om igen” och släppte flera studioalbum som innehöll hits som "Åh Amadeus”, "Månsken i augusti”, "Stjärnorna” och "Standing in my rain”.

2004 gjorde Lena Philipsson comeback i Melodifestivalen och vann med låten "Det gör ont”. Hon har också varit programledare för tävlingen vid tre tillfällen under 2000-talet.

Hennes första krogshow, "Lena Ph Agent 006” på Hamburger Börs i Stockholm blev en succé och har genom åren följts upp av flera framgångsrika föreställningar. Under 2007 och 2008 genomförde hon tillsammans med Orup den bejublade krogshowen "Lena+Orup” som började i Stockholm, flyttades till Göteborg och sedan åkte på en turné över hela landet. Sammanlagt sågs den av närmare 250 000 personer. 2011 firade Lena Philipsson 25 år som artist med den pampiga föreställningen "Min drömshow” på Cirkus i Stockholm och firandet fortsatte året efter med en utsåld show på Rondo i Göteborg. Tillsammans med dansare, musiker och körsångare bjöd Lena på en häpnadsväckande resa genom sin karriär.

Hösten 2013 och våren 2014 medverkade Lena Philipsson i musikalen SPÖK! tillsammans med Loa Falkman, Måns Zelmerlöw och Sussie Eriksson.

Hösten 2015 släpps Lena Philipssons tolfte studioalbum i eget namn, "Jag är ingen älskling”, och i februari 2016 hade hon premiär för sin nya show med samma namn, 30 år efter det stora genombrottet.

Texten uppdaterad: 2017-11-14

Göteborgs-Posten, betyg 4 av 5

"Lena Philipsson har aldrig varit närmare, roligare, ärligare, modigare – aldrig bättre än såhär"

Aftonbladet, betyg 5 av 5

"Det bästa Lena Philipsson har gjort" "Känslosamt. Utlämnande. Roligt." "Den här showen är ljuvlig" "Man diggar, skrattar, fäller kanske några tårar. Man blir som ett med henne. Just därför är det det bästa hon har gjort. "

Expressen, betyg 4 av 5

"Hon är fortfarande publikens älskling." "Lena Philipsson gräver djupare än någonsin med sin nya show. Hon har varit lika underhållande förut, men aldrig lika personlig" "Lena Ph visar, på nytt, vilken precis tajming hon besitter när hon växlar från underhållande flams till djuplodande monologer med sällsynt elegans"

Nöjesguidens krönikör Frans Strandberg

"SOM jag älskar denna kvinna. Smålands Madonna!"

Corren, betyg 4 av 5

"Publiken älskar henne, tydligt och ljudligt"

Motala & Vadstena tidning

"Att motsvara så höga förväntningar – kanske rentav överträffa dem – är inte dåligt"

Länstidningen Östersund

"Härligt, elegant och proffsigt"