Jerry Williams - Rip It Up

Sommaren 2009 åkte Jerry Williams, allas vår Mr Dynamite, ut på turné tillsammans med Fatboy, Martin Stenmarck och Karin Wistrand. Showen ”Rip it up – Jerry Williams with friends”. Den hade premiär i Helsingborg 5 juni och besökte därefter Karlskoga, Norrköping och Gävle.

Jerry Williams har under sin karriär hunnit släppa hela 28 skivor. Som liveartist har vi sett honom i folkparkerna, på konserthus och med showen ”Dynamite” på Rondo i Göteborg. Allt Jerry Williams tar sig för tycks bli succéer. Sommarens turné 2009 tillsammans med Fatboy, Martin Stenmarck och Karin Wistrand blev inget undantag.

Fatboy är rockabilly när den är som bäst, med brylékammade frisyrer och Elvissmäktande basröster. Hösten 2008 kom deras andra, hyllade, album ”In My Bones” och gruppen nominerades bland annat till en Grammis i kategorin ”Årets grupp”. I början av året 2009 släpptes singeln "The Way We Were", en duett med Sarah Dawn Finer, och sen kom singeln "Springtime".

Martin Stenmarcks riktigt stora genombrott kom med vinsten i Melodifestivalen 2005 med låten ”Las Vegas” som ledde vidare till albumet ”9 sanningar och en lögn”. Albumet sålde dubbelplatina och superhitten ”7milakliv” dominerade fullständigt topplistorna under ett helt år och gav Martin både en Grammis och en Rockbjörn för ”Årets låt”. Albumet ”Det är det pojkar gör när kärleken dör” har även det sålt guld. Martin har också hunnit med tre säsonger av succéturnén ”Ladies Night" tillsammans med bland andra Peter Stormare, Mikael Nykvist och Mikael Tornving.

Karin Wistrand var sångerska i rockbandet Lolita Pop och har sjungit duetter med flera svenska artister, bland annat ”Stanna hos dej” tillsammans med Orup. Tillsammans med Marika Lagercrantz och Louise Hoffsten medverkade hon i showen ”Rockens kvinnor” som hade premiär på Scalateatern i Stockholm hösten 2005.


Turné ”Rip it up – Jerry Williams with friends” sommaren 2009:

5 juni, Helsingborg, Sundspärlan
12 juni, Karlskoga, Dalenscenen
13 juni, Norrköping, Lejongropen
14 juni, Gävle, Parken