Ison & Fille är tillbaka med första singeln ”Pengar”

Sveriges mest hyllade hiphop-duo Ison & Fille är tillbaka med deras första singel Pengar, en låt om pengars makt över människor.
 
– Låten handlar om den konstanta jakten efter pengar för att kunna överleva i en värld där Cash is king. Jakten bryter ner en inom sinom tid men cash måste in.
 
Ison Glasgow och Felipe Leiva Wenger släppte deras debutalbum Vår sida av stan för 16 år sedan. Därefter har duon släppt ytterligare fyra album, varav två av genrens mest hyllade album - För evigt (2011) och Länge leve vi (2014). Sistnämnda albumet nominerades till Årets Hiphop på P3 Guld och till Årets album, Årets textförfattare och Årets Hiphop/Soul på Grammis.
 
Under alla dessa år har Ison & Fille vunnit Årets Hiphop två gånger i P3 Guld och blivit Grammisnominerade 8 gånger i olika kategorier. De har även gjort flertal turnéer Sverige runt, varit med i TV4s Så Mycket Bättre, spelat i svenska all-star-hiphop-konstellationen Ikväll Är Vi Kungar tillsammans med Petter, Lilla Namo, Rosh, Blen, DJ Sleepy och DJ Taro. Förra året hade de 15-års-jubileum av debutalbumet Vår Sida Av Stan och det firades genom att arrangera en exklusiv utsåld konsert på Vasateatern i Stockholm.
 
– Det känns bättre än nånsin att vara tillbaka, tiden ifrån musiken var behövande för hungern och drivkraften som nu är på Everest.

 

 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Ison & Fille.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2018-12-14