Ikväll är vi kungar

2013 gjorde Petter och Ison & Fille succé med sin "Ikväll är vi kungar”-turné. Två år senare följde de upp Sverigesturnén med en ny under samma namn och tog med sig Lilla Namo och Rosh. Tillsammans framförde de svenska hiphop-klassiker, uppbackade av DJ Sleepy och DJ Taro bakom skivspelarna och Blen på sång.

Våren 2013 gjorde Petter och Ison & Fille succé med sin "Ikväll är vi kungar”-turné. Kingsize beskrev den som “helgjuten” och en "armada av klassiker”, Östersunds-Posten tyckte trion "fick adrenalinet att pumpa”, Arbetarbladet såg en "explosiv show” och Gaffa fick bevittna "tre av svensk hiphops absoluta storheter göra en grym sista konsert”.

Två år senare återvände "Ikväll är vi kungar” och förutom Petter, Ison & Fille, DJ Sleepy och DJ Taro medverkade även Lilla Namo, Rosh och sångerskan Blen. På Sverigeturnén framförde de tillsammans varandras låtar – både några av landets största hiphop-hits och nya versioner av gamla och nya favoriter.

"Ikväll är vi kungar”-gänget har länge medverkat på varandras låtar. Redan 2004 samarbetade Petter och Ison & Fille i låten "Håller det hårt”, Lilla Namo gästade Petters låt "King” (2013), Rosh gjorde sig ett namn på Ison & Filles "New Shit” (2014) och Blen sjöng på Lilla Namos singel "Min” (2014).

GAFFA

"Publiken är med på allt, genom allt, och det om något är ett riktigt bra betyg"

Göteborgs-Posten

"Det är en fest dit alla är välkomna"

Folkbladet, betyg 4 av5

"När de två världarna förenas med Rosh magiska rap i Petters gamla örhänge ”Så klart” nås kvällens klimax"


Om Ison & Fille
2011 släppte Ison & Fille den svenska hiphop-klassikern "För evigt", som utsågs till ett av de 100 bästa svenska albumen någonsin och fick högsta betyg i bland annat Nöjesguiden och Metro. 

Albumet "Länge leve vi” är en av 2014 års högst betygsatta skivor och singeln med samma namn har sålt platina.

Under 2014 gjorde Ison & Fille över 30 spelningar, bland annat en utsåld kväll på Mosebacke Terassen där de bjöd in vänner som Lilla Namo, Petter och många fler. Spelningarna hyllades i media och Arbetarbladets recensent skrev att det var "en av de bättre hiphop-konserter jag sett” och Kingsize ansåg att Ison & Fille höll en nivå som få andra artister kan nå.

Vid sidan av musiken har Ison och Fille även uppmärksammats i andra sammanhang. Ison gjorde ett personligt och omtalat program i “Sommar i P1” 2012, nådde en bred publik som populär programledare för "X Factor Sverige" och i oktober 2014 kom hans hyllade självbiografi "När jag inte hade nåt". Fille har stora framgångar med sin karaktär Lilla Al-Fadji som i många år haft en egen humorshow på P3.

Ison & Fille nominerades till inte mindre än åtta priser på Grammisgalan, Kingsizegalan och Manifestgalan 2015.

Om Lilla Namo
Lilla Namo stod för ett av de största genombrotten i musiksverige 2012. Debutlåten – den kaxiga genusflippen "Haffa Guzz” – blev en enorm succé och spelades flitigt på radio. Hennes snillrika och kompromisslösa rimstil utsågs till "Årets svenska rap” av Musikguiden i P3 och hon blev rejält omskriven i media. I slutet av 2012 kom singeln "Höj volymen”, som Nöjesguiden kallade för Sveriges svar på Jay-Z:s klassiker “99 Problems” och som utsågs till “veckans bästa” av SVT:s PSL. Kingsize Magazine utnämnde henne till "en av Sveriges mest spännande kvinnor”. 

2013 släpptes debut-ep:n "Tuggare utan gränser” och Lilla Namo medverkade på låtar av bland andra Petter och Mack Beats. Kvittot på hennes succéår kom i början av 2014 när hon utsågs till Årets Nykomling på P3 Guld-galan. 

Under 2014 släppte Lilla Namo också singlarna "Ny Bil" och “Min” med Blen på sång och den 3 december sände SVT “Dom kallar oss artister” med Lilla Namo i fokus.

Om Petter

Hiphoplegenden Petter slog igenom 1998 och var bland de första att sätta svensk hiphop på kartan. Han har släppt nio fullängdare, två samlingsalbum, fått Thore Skogmans riksstipendium, vunnit P3 Guld och Grammis. Han ligger också bakom några av Sveriges största hiphop-låtar genom tiderna så som “Mikrofonkåt”, "Så klart”, "Repa skivan”, "Håll om mig”. Hans låtar har sammanlagt spelats över 100 miljoner gånger på Spotify.

2013 släppte Petter sitt hyllade album "Början på allt”, och debuterade också som författare med "16 rader”. Boken belönades med Begriplighetspriset, bland annat för att Petter "har fått ungdomar som aldrig öppnat en bok att börja läsa”. Under hösten gjorde Petter fyra utsålda konserter med Sveriges Radios Symfoniorkester på Berwaldhallen och firade 15 års-jubileumet av debutalbumet ”Mitt sjätte sinne” med en hyllad livespelning i Stockholm där hela albumet framfördes live. Året avslutades med tre Grammis-nomineringar och en timmes SVT-special med det passande namnet "Ingen jävla semester”.

2014 åkte Petter ut på en hyllad sommarturné och genomförde den första hiphop-konserten någonsin på Kungliga Operan i Stockholm. I december programledde han det direktsända insamlingseventet "Musikhjälpen" i SVT och P3 tillsammans med Kodjo Akolor och Linnea Henriksson.

Våren 2015 var Petter ute på turné med uppföljaren till fjolårssuccén "Ikväll är vi kungar” tillsammans med Ison & FilleLilla Namo och Rosh och under sommaren var han ute på en omfattande sommarturné. Under hösten släpptes hans nionde fullängdare, "Mitt folk”, och följde upp den med ytterligare låtsläpp under året och i början av 2016. 

Våren 2016 var Petter en av arrangörerna bakom "Arena Run" – Nordens första obstacle run inomhus som gick av stapeln i februari på Friends Arena. Han var även programledare för Grammisgalan.