Eva Dahlgren sjunger ljuset

Eva Dahlgren och hennes efterlängtade, kritikerrosade senaste album ”Jag sjunger ljuset” har gjort succé på turné genom Skandinavien under 2016 och 2017! Den unika artisten har hypnotiserat publiken på allt från Fårö till Way Out West.

De senaste 40 åren har Eva Dahlgren vandrat intill oss i den svenska musikhistorien. Stilren, mänsklig och sval med elegant formulerade texter och melodier. Efter ett ständigt sökande och experimenterande under hela 80-talet, nådde Eva Dahlgren sin kommersiella topp med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Med sina nio Grammis-priser och tre rockbjörnar är en hon en av våra mest prisbelönta musiker genom tiderna.

Efter nio års musikalisk tystnad återkom äntligen Eva Dahlgren 2016, med det fina och delvis New York-inspelade albumet ”Jag sjunger ljuset” (producerad av Johannes Berglund), som kammade hem det höga betyget 4/5 i bland annat Aftonbladet, DN och Di Weekend.

Eva Dahlgren på turné med nya klassiker

Nils Hansson på DN var såhär betagen av albumet: ”Så fort Eva Dahlgren sjunger denna första rad är jag klar över att hon har gjort ännu en av sina största klassiker, redan innan jag har hört hur den fortsätter.

Skivsläppet följde Eva Dahlgren upp med en omfattande Skandinavienturné, som belönades med fyra plus i Aftonbladet  där den legendariska popartisten beskrevs som ”…en musiker på topp”. Eva Dahlgren och hennes liveband har också gjort en sommarturné genom Sverige, med spelningar på utvalda platser som Way Out West i Göteborg, Trädgårdsscenen i Stockholm, Malmöfestivalen och Fårö.


Texten uppdaterad: 2017-08-21

 

Pressröster om Eva Dahlgren live 2016 - 2017:

Aftonbladet, betyg 4 av 5

"Eva Dahlgren är en musiker på topp, Närvaron, rösten och låtarna sitter. Eva Dahlgren är rätt person på rätt plats då hon inleder sin höstturné i Malmö."

Sydsvenskan

"En blekt blondins gyllene strupe och låtskatt . Hon är lite som Marianne Faithfull in reverse, för att travestera en annan låt om guld. Eva Dahlgren är 24 karat."