Eric Gadd - Sveriges okrönte soulkung!

Eric Gadd debuterade med plattan Hello! 1987 och har sedan dess släppt ytterligare elva studioalbum. Mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt.

Han är en uppskattad liveartist som uppträtt live fler än 4 000 gånger. Utöver konstant turnerande var Eric Gadd en av de första artisterna som spelade på Restaurang Strandvägen 1, fem kvällar i veckan under en hel månad.
Under 2017 firade Eric Gadd 30 år som artist och i september 2018 debuterade han med den egna, kritikerrosade showen ”OMG” på Hamburger Börs i Stockholm. I höstas var Gadd dessutom en av deltagarna i TV-programmet Så mycket bättre.

I vår är ”OMG" ute på turné och i sommar blir det fler spelningar - i olika konstellationer - runt om i Sverige.

 

Skrivet om ”OMG”

En krogshow med både stil och hjärta.
Aftonbladet, betyg 4 av 5

Eric Gadd lyckas få till en fullträff i folklig soulmagi.
SvD
 
Lås in barnen!
DN
 
Tillsammans med sitt lysande band bjuder han på en timme och 40 minuters lekfullhet, spelglädje och soulmagi...
Helsingborgs Dagblad
 
Eric Gadd går på knock direkt i showen "OMG". 
UNT

 

Diskografi

1987 - Hello!
1989 - Hurra, du lever! Pang, du är död!
1991 - Do you Believe in Gadd? (Platina)
1993 - On Display (Platina)
1995 - Floating (Platina)
1997 - The Right Way (Trippel Platina)
1999 – Spirit (Platina)
2002 - Life Support (Guld)
2006 - Eric Gadd (Guld)
2008 - Stockholm står kvar men jag ligger
2010 - Rise Up!
2013 - Fiende Eller Vän

 

 


Info

Se under respektive spelställe för biljettpris och åldersgränser.
 


Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Eric Gadd.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2019-03-14