De 39 Stegen

 

”De 39 Stegen” spelades under hösten 2013 på Intiman i Stockholm.

Thrillerkomedin "De 39 Stegen” har gjort internationell succé på Broadway i New York, West End i London och 70 andra scener runt om i världen. Den prisbelönta och fartfyllda föreställningen, som bygger på Alfred Hitchcocks klassiska film, sattes för första gången upp i Stockholm hösten 2013. Iden svenska versionen blev det Peter Dalle, Johan Ulveson, Cecilia Forss och Robin Stegmar som gjorde pjäsens över 130(!) roller och för regi svarade Emma Bucht (“Rain Man”, "Kvarteret Skatan”, “När Harry mötte Sally”).

Teaterversionen av Alfred Hitchcocks klassiska film "De 39 Stegen” är en spännande och rolig spionhistoria med snabba rollbyten och ett högt tempo. I den nya svenska versionen gjorde komediveteranerna Peter Dalle och Johan Ulveson över 130 roller – allt från spioner och poliser till barn och föremål. Huvudrollerna spelades av skådespelarna Cecilia Forss och Robin Stegmar. Tidigare uppsättningar av “De 39 Stegen” har gjort stor succé över hela världen och bland annat belönats med två Tony Awards, två Drama Desk Awards, en Laurence Olivier Award och en Helpmann Award.

“De 39 Stegen” handlar om hur kanadensaren Richard Hannays Londonbesök urartar till en hysterisk jakt där inget mindre än världens öde står på spel. Richard går på en kabaré och möter där den mystiska Annabella som övertalar honom att ta med henne hem. Det visar sig att hon bär på mörka hemligheter och innan Richard vet ordet av är han misstänkt för mord och jagad både av polisen och en mäktig organisation.

"De 39 Stegen” presenterades av Blixten & Co och 2Entertain och hade premiär den 27 september 2013 på Intiman i Stockholm. Översättning Johan Schildt och regi Emma Bucht. Föreställningen spelades till och med den 15 december och var ungefär två timmar lång inklusive 20 minuters paus.

Pressröster om "De 39 Stegen" 

“FANTASTISKT FÄRGSTARK & FARTFYLLD FARS”
"DET ÄR UNDERBART UNDERHÅLLANDE. GÅ OCH SE"
“EN LUSTFYLLD KÄRLEKSFÖRKLARING TILL TEATERN SOM LEK”
“FANTASTISKT SEVÄRT”
“DET ÄR MYCKET ÄLSKVÄRT”
 - AFTONBLADET

”UNDERBART ROLIGT”
 - UPPSALA NYA TIDNING


“CECILIA FORSS GLÄNSER”
 - EXPRESSEN

 
“UNDERBAR HYLLNING TILL SIR ALFRED”
“PUBLIKEN TJUTER AV FÖRTJUSNING ÅT DENNA FEELGOOD-UPPLEVELSE”
“BARNSLIGT KOMISKT”
“EN MAKALÖS STORY SOM DE BLOTT FYRA SKÅDISARNA VÄNDER BOKSTAVLIGEN UT OCH IN PÅ”

-GEFLE DAGBLAD