Cult of Luna offentliggör höstturné i upptakten till helt nytt album

Cult Of Lunas senaste singel, "The Silent Man", är en försmak på vad som komma skall från ett nytt album som släpps till hösten. Bandet har i flera år hyllats som ett av de absolut bästa livebanden i sin genre, och har vunnit & nominerats till en rad priser och utmärkelser med åren. Nu står det klart att bandet, med nytt material i bagaget, ger sig ut på en albumturné längs Europas vägar till hösten.

Den 6 maj släppte Cult of Luna singeln ”The Silent Man”, som också utgjorde startskottet för upptakten till en sprillans ny platta som enligt bandet själva släpps ”at the dawn of fall” i år. Det blir Cult of Lunas första album i helt eget namn sedan album- och EP-kombinationen ”Vertikal” (2013), som i Aftonbladet kallades för ”så nära genreperfektion man kan komma”.

Singeln är ett första smakprov på vad världen kan vänta sig, och idag – drygt 2 veckor efter att singeln släpptes till allmänheten – står det klart att Cult of Luna genomför en albumturné till hösten med 4 bekräftade datum i Norden.Cult of Luna har i flera år hyllats inte minst för sina gedigna och apokalyptiskt betingande liveframträndanden – och någonting annat än storslaget bör vi inte vänta oss till hösten. ”Till och med när de stämmer gitarrerna låter det snyggt”, skrev en gång Gefle Dagblad – och det erkända musikmagasinet Terrorizer har kallat Cult of Luna för ”one of the finest live bands on the planet”.

Den annalkande höstturnén har premiär i hemstaden Umeå den 11 oktober.

I Umeå och Oslo supportar The Gift Is a Curse. För spelningarna i Köpenhamn, Göteborg och Stockholm kommer både Brutus och The Gift Is a Curse att supporta.

 

Om Cult Of Luna

Cult of Luna har rötter i Umeå och Luleå, och har sedan starten 2001 växt till en betydande och inflytelserik del av metalscenen. Med skivan ”Somewhere Along The Highway” (2006) kammade de hem pris i P3 Guld för Årets rock/metal, hyllades i media och intog topplistor över årets bästa album.

År 2016, tio år senare, åkte bandet i samband med jubiléet ut på en unik Europaturné då de spelade hela plattan från start till slut. Samma år släpptes skivan Mariner, framarbetad tillsammans med den amerikanska sångaren Julie Christmas, som bland annat utnämndes till ett av 2016 års bästa metalalbum av tidningen Rolling Stone.

 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Cult Of Luna.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2019-08-20