Vita Bergen

Vita Bergen

Vita Bergen är artistprojektet från multiinstrumentalisten William Hellström och brukar kallas för en svensk undergroundsuccé – fast i hög fart på väg vidare från underground. Med långt över 100 spelningar på den europeiska indiescenen, toppade albumlistor, globala samarbeten med Google och Apple, P3-guld nominering samt med internationella storfestivaler i ryggen har Vita Bergen gjort resan från pojkrummet till indiescenens finrum långt utanför Sveriges gränser.

2019 kommer markera starten för nästa fas för Vita Bergen. Det var dags för en förändring. Vita Bergen är inte längre vad det har varit. William Hellström förklarar:

"Jag vill att Vita Bergen alltid skall vara oväntat och fritt. Fritt från alla förutfattade meningar. För att det skall vara det krävs förändring. 

Vita Bergen är min kreativa rymd, men även om det är baserat på mina initiala tankar om kreativitet och musik så betyder inte det att jag själv alltid måste vara budbäraren, eller att det bara skulle vara en arena för mig. Tvärt om. Jag vill framförallt inte att Vita Bergen skall vara strikt bundet till varken kön eller sexualitet. 

Därför kommer flera av spåren på nästa skiva vara samarbeten med andra konstnärer, framförallt kvinnliga. På den första låten som släpps sjunger en oerhört begåvad konstnärinna (Josefin Eklund) som aldrig hade sjungit innan vi spelade in den här låten. Jag tror man hör hur fritt det låter. Det är en fin känsla. Den känslan vill jag att alla skall få som bryr sig om att lyssna på Vita Bergen. 

Vi kanske ses"

Det kommer vara ett fullspäckat år. Totalt kommer 4 singlar släppas samt ett album. Det kommer åtföljas av internationella turnéer inkl. ett stopp i Italien för att spela på invigningen av världens största konstbiennal – Venedigs konstbiennal. William får sällskap på scen av en supergrupp bestående av den extremt talangfulla Tuva Lodmark (till vardags frontfigur i det hyllade indiebandet Pale Honey) samt barndomsvännen och trummisen Gustaf Gunér.

Releasedatum för singlarna är 22:a februari, 12:e april, 7:e juni och 30:e augusti. Albumet Contact kommer ut i mitten av oktober 2019. 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka en artist.

Bokning och frågor kontakt-b2b@blixten.se
Press press@blixten.se

Pressbilder

Boka Vita Bergen

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi till er snarast möjligt. Kom ihåg att vi även kan hjälpa er hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall!

 

Dina uppgifter
Typ av tillställning
Önskar ni ytterligare hjälp?