Renaida

Renaida

Renaida karakteriseras av en fängslande och kraftfull röst, påtaglig karisma och ett smittsamt skratt. Första gången vi såg henne var i Idol 2016 som hon följde upp med en finalplats i Melodifestivalen 2018. Efter succén i Mello har Renaida gjort en bejublad sommarturné samt setts i program som till exempel Lotta Liseberg. 
 
Renaida föddes i Tanzania och flyttade vid fyra års ålder till Nyköping med sin svenska adoptivmamma Helen. När de flyttat till Nyköping märktes det tydligt att Renaida var full av musik. Redan i förskolan var hon den som hördes mest av alla barn.
 
– Jag var lucia, tomte, pepparkaka – you name it, skrattar hon. Tyckte om att showa. Mina första idoler var Nanne Grönwall – hon sjöng bra och var cool – och The Ark, som var mystiska och egna.
 
När hon hade tagit studenten blev hon uttagen till 2016 års upplaga av Idol där hon charmade alla i Idol och nådde en sjätte plats. Innan det hann hon göra stort intryck på både juryn, svenska folket Fredrik Andersson på Cardiac.
 
– Fredrik hörde av sig direkt efter att jag hade varit med i Idol. Jag hade ingen erfarenhet av branschen, men jag åkte till Skåne, lärde känna Fredrik och testade att skriva låtar tillsammans. Och vi klickade som tusan, både mänskligt och musikaliskt.
 
Låten "All the feels" som Renaida tävlade med i Melodifestivalen har hittills spelats över 5,5 miljoner gånger på Spotify. Härnäst väntar ett flertal singelsläpp.

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka en artist.

Bokning och frågor kontakt-b2b@blixten.se
Press press@blixten.se

Pressbilder

Boka Renaida

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi till er snarast möjligt. Kom ihåg att vi även kan hjälpa er hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall!

 

Dina uppgifter
Typ av tillställning
Önskar ni ytterligare hjälp?