Nicky William

Nicky William

Sångaren/låtskrivaren Nicky William föddes 1995 i Oxelösund med stor kärlek till musik och skapade redan under sina tonår den karaktäristisk växelverkan mellan hans darrande lågmälda röst, enkelt och effektivt gitarrspel och texter levererade med en gammal själs kännetecken.

Nickys föräldrar var alltid exalterade över att introducera Nicky för någon artist han än inte hört och dessa musiker och konstformen dem utövade blev snabbt en fixering för Nicky och något han höll i stor respekt. Nicky skulle hitta inflytande i en mängd olika artister som Joni Mitchell, Bob Dylan, Leonard Cohen, Patti Smith, Nick Cave and the bad seeds men också i mer modern musik som Radiohead, St. Vincent, Andrew Bird, Fiona Apple, Wilco.

Just nu är Nicky högaktuell med sitt debutalbum "Set your loved ones free, we have you surrounded". Ett album som innehåller sju spår som beskriver sådana teman som kampen av att inse att den bilden av en själv man har är inte alltid korrekt, med hjälp av strävt språk och brutal ärlighet, åtföljd av melankoliska melodier och vackra instrumentella arrangemang är albumet extremt ambitiöst till stor del på grund av samarbetet med producent / co-writer Andreas Mattson. 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka en artist.

Bokning och frågor kontakt-b2b@blixten.se
Press press@blixten.se

Pressbilder

Boka Nicky William

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi till er snarast möjligt. Kom ihåg att vi även kan hjälpa er hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall!

 

Dina uppgifter
Typ av tillställning
Önskar ni ytterligare hjälp?