Mariette

Mariette

Mariette började 2018 med att göra succé i Melodifestivalen med låten ”For You” och spenderade sedan sommaren med den omfattande Diggiloo-turnén. Nu kan vi berätta att Mariette kommer hänga med på även nästa års upplaga! Det blir en proppfylld kväll med Mariette och andra av våra mest folkkära artister, grymma dansare och en stor ensemble. Ses i sommar!

Mariettes musikkarriär inleddes tidigt. Redan när hon gick i sjuan bildade hon en sång- och gitarrduo med en tjejkompis. Duon utökades senare till en kvartett som blev coverbandet Performance. År 1999 deltog Mariette i "Sikta mot stjärnorna”, med låten "Let it rain" av Amanda Marshall. Men det skulle dröja innan Mariette blev känd för den stora massan. År 2009 deltog hon i "Idol", där hon slutade fyra. Hon har även jobbat bakom andra artister. 2013 spelade Mariette gitarr i Magnus Ugglas band under turnén Magnus den Store, och under 2014 kompade hon Mellokollegan Ace Wilder på gitarr.

Debuten i Melodifestivalen kom 2015, och Mariette slutade på en tredjeplats. Efter sin tävlan med platinumbelönade låt "A million years" i förra årets musikfest, mötte hon den svenska livepubliken under en rikstäckande sommarturné och nya singeln ”Louder” i bagaget. Året avslutades med en turné tillsammans med Vintergalan där hon bl.a. gjorde ett bejublat nummer tillsammans med Orup.

2018 medverkade Mariette i Melodifestivalen för tredje gången i ordningen och och gick direkt till finalen med låten "For You”, skriven av Jörgen Elofsson.

 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka en artist.

Bokning och frågor kontakt-b2b@blixten.se
Press press@blixten.se

Pressbilder

Boka Mariette

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi till er snarast möjligt. Kom ihåg att vi även kan hjälpa er hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall!

 

Dina uppgifter
Typ av tillställning
Önskar ni ytterligare hjälp?