Macky

Macky

Macky har på kort tid hunnit streama över 23 miljoner gånger på Spotify med låtar som platinasäljande Vinterdepress, guldsäljande Lagen och Vacay med tillhörande musikvideos som idag har närmare 8 miljoner visningar på Youtube. Macky fortsätter nu med att släppa nya singeln TESLA som gästas av en av Sveriges just nu mest streamade rappare – Einár.

I ett musikklimat som är mer direkt än någonsin - och vägen till framgång på manga sätt kortare - har framför allt Sveriges unga, hungriga rappare gjort stor succé genom att tonsätta många unga svenskars verklighet med mörka rader och starka melodier. En av dem är Macky, som med sin första officiella singel "Vinterdepress" satte sitt namn på den svenska hiphopkartan.

På uppmaning av vännen och kollegan Thrife, son till den svenska hiphoplegenden Ayo, började Macky vid 18-års ålder prova på att göra musik. Tillsammans startade de kollektivet SouthSide 1V och två år senare kom den inofficiella hiten "Foten på gasen" som snabbt blev populär och har dagslaget samlat ihop narmare 800 000 visningar på YouTube.

Musiken blev på många sätt en räddning, då han kunde fokusera på något han uppenbarligen var bra på och som det fanns en hållbar framtid i. Macky började skriva på det som senare skulle bli hans stora debut, singeln "Vinterdepress" (2018). Låten beskriver hur inte bara klimatet blir kallare och hardare på vintern, utan ocksa livet vid fel sida av lagen.

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka en artist.

Bokning och frågor kontakt-b2b@blixten.se
Press press@blixten.se

Pressbilder

Boka Macky

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi till er snarast möjligt. Kom ihåg att vi även kan hjälpa er hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall!

 

Dina uppgifter
Typ av tillställning
Önskar ni ytterligare hjälp?