Finess

Finess

Jaouli Akofely, aka Finess, växte upp i Hässelby. Där närdes intresset för hiphop, breakdance och basket. Han blev tidigt inspirerad av sina äldre bröder och deras vänner att göra musik och började skriva texter på engelska redan som nioåring. Men det var i slutet av 90-talet, när Petter och Ken Ring slog igenom, som intresset för den svenska hiphopen väcktes.

Genom åren har Finess bland annat turnerat tillsammans med Pato Pooh och Ken Ring, uppträtt live och gjort samarbeten med Mwuana, Stor, Adam Tensta, Michel Dida, Näääk & Nimo och Tjuvjakt. Först 2014 släppte han sina första egna projekt i och med dubbelsingeln Avtryck och EP:n "Produkt av min miljö”.

Sedan tre år tillbaka är Hässelby-rapparen signad av Sony Music, men det stora genombrottet kom för drygt två år sedan med den hyllade tv-serien Lyckliga gatan. Där tolkade han Py Bäckmans låt ”Stad i ljus” och berättade för första gången om sorgen efter sin storebror, som tragiskt mördades för tre år sedan. Strax därefter släppte Finess EP:n "Allt har sitt pris" och all fokus och tid gick ägnades åt livegig.

Ett år senare, med många livegig i bagaget, hittade Finess åter tillbaka till studion och släppte singlarna "Hela världen är min",  "Tegel & Betong" tillsammans med Miss Li, "En dag” och remix på den tillsammans med  Natural Bond (Petter, Peewee, Thomas Rusiak & Eye-N-i).

Just nu är Finess högaktuell med EP'n "En dag kommer vi skina”.

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka en artist.

Bokning och frågor kontakt-b2b@blixten.se
Press press@blixten.se

Pressbilder

Boka Finess

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi till er snarast möjligt. Kom ihåg att vi även kan hjälpa er hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall!

 

Dina uppgifter
Typ av tillställning
Önskar ni ytterligare hjälp?