Eva Dahlgren

Eva Dahlgren

Eva Dahlgren är en hyllad sångerska, låtskrivare, konstnär och barnboksförfattare med en karriär som spänner över fem decennier där hon har inspirerat generationer av svenska artister med sina texter och melodier.

De senaste 40 åren har Eva dragit strå efter strå till den svenska musikscen-stacken. Stilren och sval som en stockholmsk lägenhetsannons men hela tiden med ett pockande Edith Södergranskt vemod bakom elegant formulerade texter och melodier. Eva Dahlgrens musik är på många vis berättelsen om Sverige, det rullande kaoset bakom den blanka ytan, och på senare år har hennes influens synts tydligt i en ny generation viljestarka, egenartade artister.

Hon har skrivit megahits som Vem tänder stjärnornaÄngeln i rummetKom och håll om mejoch Jag klär av mig naken, för att nämna några.

Våren 2016 släppte Eva det kritikerrosade albumet Jag sjunger ljuset, efter att ha tagit ett uppehåll på nio år. Det var när hon arbetade som Super 8-fotograf i filmregissören Stig Björkmans dokumentär om Ingrid Bergman som hon hittade tillbaka till musiken, tillsammans med producenten Johannes Berglund. Under hösten samarbetade Eva dessutom med formgivaren Alexander Lervik i utställningen Dit ljuset leder där olika glaskonstverk musiksattes.

Eva Dahlgren har sedan albumet Jag sjunger ljuset, fortsatt att jobba med producenten Johannes Berglund och i april 2018 kom EP:n Jag vill ju bara vara fri, som också innehåller singeln med samma namn och som gästas av Amanda Bergman från hyllade Amason och Oskar Linnros.

Eva Dahlgren har under åren tagit emot otaliga priser och utmärkelser och hon har en alldeles speciell plats i många nordbors hjärtan. Ända sedan slutet av 70-talet tittar Eva alltid framåt och trampar vidare på nya vägar.

Kanske just därför hon är idag en av våra mest uppskattade artister.

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka en artist.

Bokning och frågor kontakt-b2b@blixten.se
Press press@blixten.se

Pressbilder

Boka Eva Dahlgren

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi till er snarast möjligt. Kom ihåg att vi även kan hjälpa er hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall!

 

Dina uppgifter
Typ av tillställning
Önskar ni ytterligare hjälp?