Erik Haag

Erik Haag

Letar ni efter en populär, underhållande och trygg person att leda er stora konferens, företagets kickoff, er hedersfulla prisutdelning eller kanske ett spännande panelsamtal? Nu erbjuder Blixten & Co möjligheten att boka Erik Haag som föreläsare, konferencier och moderato​r.

Erik Haag har de senaste åren gjort succé i rollen som underhållande tv-programledare. I "Landet Brunsås" i SVT undersökte han svenskarnas matvanor tillsammans med Henrik Schyffert och Lotta Lundgren. Programmet fick en fortsättning i den enorma succén "Historieätarna" som utsågs till Årets livsstilprogram på Kristallen-galan och dessutom sänds i en andra säsong hösten 2014.

2016 tog Haag klivet ut ur rutan och upp på scenen med sin succéföreställning "Alla kan äta julbord", tillsammans med Lotta Lundgren.

Erik Haag har sedan sitt mediala genombrott i början av 90-talet med P3:s busringningsprogram “Hassan” arbetat med många olika typer av tv-program, så som "Melodifestivalen", den utmanande humorshowen "Roast på Berns", UR:s föräldraprogram "Om familjen", TV4:s humorsuccé “c/o Segemyhr” och ZTV:s kultförklarade panelprogram "Knesset".

Denna stora variation och det faktum att Erik Haag har arbetat både bakom och framför kameran, har inte bara gett honom en gedigen yrkeserfarenhet och behaglig trygghet, utan även en bred kunskapsbas, något som inte minst märkts i "På spåret".

Haag vill få publiken känna sig smart

Själv tycker Erik Haag att han bäst kommer till sin rätt när han får ställa nyfikna frågor, förtydliga knepigheter och hjälpa samtal att finna intressanta och roliga vägar.

– Trots att jag jobbar mycket med humor så älskar jag seriösa, allvarliga ämnen och engagerade personer i viktiga sammanhang och som gammal journalist är jag noga med att hjälpa till att förtydliga det som kanske är lite svårt. Mitt mål som konferencier och moderator är att vid dagens slut få publiken att känna sig lite smartare, lite nöjdare och lite gladare, säger Erik Haag.

När Erik Haag tar ett uppdrag som konferencier eller moderator är han noga med förberedelserna. Tillsammans med kunden lägger han upp ett lämpligt program utifrån de önskemål som finns.

– Det viktigaste för mig är att kunden ska känna sig trygg och nöjd och då är förberedelser viktiga. Den vana jag har från direktsändningar och stora publika sammanhang gör också att jag kan fungera som ett skyddsnät om något går lite snett. Jag improviserar gärna och behöver någon hjälp på scenen så finns jag där som stöd, säger Erik Haag.

Från Flugsvamp till Mäklarbricka

Behöver man kunna något om den svenska krogkulturens historia från järnåldern och framåt för att sitta på lokal och klaga på sin kille med sina tjejkompisar över några glas vitt? Nej, det behöver man faktiskt inte. Däremot är just kroglivets utveckling ett roligt sätt att bekanta sig med kulturhistoria och svensken när hen är som mest avspänd, ohämmad och social.

I det här föredraget får du bland mycket annat lära dig varför 1400-talets ölgillen stiftade förbud mot att kissa i annan krogbesökares sko, när vi började fira Svenska flaskans dag - och så går Erik igenom raggandets historia.

 Erik Haag, journalist, komiker och programledare, känd från bland annat "På spåret" och "Historieätarna", är den enda nu levande svensken som har gått på krogen i 600 år. 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka en artist.

Bokning och frågor kontakt-b2b@blixten.se
Press press@blixten.se

Pressbilder

Boka Erik Haag

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi till er snarast möjligt. Kom ihåg att vi även kan hjälpa er hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall!

 

Dina uppgifter
Typ av tillställning
Önskar ni ytterligare hjälp?