Emma Molin

Emma Molin

Emma Molin, manusförfattare, skådespelare och en av Sveriges skarpaste kvinnor, har med sitt manusförfattande av bland annat ”Ladies Night” - det tredje avsnittet av ”Grotescos sju mästerverk” - både väckt upp sömniga herravälden och stärkt många kvinnor i och utanför branschen. 

Men resan dit började redan som 13-åring då hon såg på revyn Knäpp-igen med Povel Ramel och direkt kände ”Här hör jag hemma”. I gymnasiet lärde hon känna Henrik Dorsin, som hon gjorde lite krogshower och revyer med på Lidingö, och sedan de andra i vad som senare blev Grotesco-gänget.

2004 var Emma med och startade upp Unga Turteatern i Kärrtorp och sökte in till scenskolan utan att komma in. 2006 studerade Emma retorik på Södertörn, därefter flyttade hon till Malmö, pluggade media och kommunikation, körde stand up ett par gånger och fick jobb på Sveriges Radio och P3-programmet ”Pang Prego”. Efter det blev det Stockholm igen och medverkade som en av huvudpersonerna i SVT:s/UR:s ”Bokstavslandet” och i Kanal 5:s humorprogram ”Partaj”. Även ”Grotesco” kunde synas på TV under den här perioden.

I början av 2015 hade Grotesco-gänget premiär för sin första hyllade humor-show på Scalateatern i Stockholm, en publiksuccé som pågick i tre säsonger på fast scen och på turné, och avslutades med stor stil på Cirkus i Stockholm våren 2016. Föreställningen utsågs även till ”Årets scenshow” på Svenska Humorpriset. I slutet av 2017 sändes ”Grotescos sju mästerverk” i SVT där Emma Molin, i avsnittet ”Ladies Night”, var med och synliggjorde patriarkala-strukturer med en enorm träffsäkerhet och där hyllningarna svämmade över på internet.

Emma är också en eftertraktad skådespelare och spelar just nu in ”Andra åket”, en ny familjekomedi av Felix Herngren som har premiär i SVT hösten 2018.

Den senaste tiden har uppdragen dessutom bestått av att utveckla idéer för TV, skriva manus samt leda Grammisgalan och Invigningsceremonin på Göteborgs Filmfestival. Emma håller även i föreläsningar där hon pratar om kreativitet och om humor samt tipsar om hur man talar inför andra och fångar en publik.

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka en artist.

Bokning och frågor kontakt-b2b@blixten.se
Press press@blixten.se

Pressbilder

Boka Emma Molin

Vänligen fyll i formuläret för att skicka en förfrågan till vår artistbokare, så återkommer vi till er snarast möjligt. Kom ihåg att vi även kan hjälpa er hitta artister som sträcker sig bortom vårt eget stall!

 

Dina uppgifter
Typ av tillställning
Önskar ni ytterligare hjälp?