Sommaren 2018 tillhör Magnus Carlson!

Förra året var onekligen ett intensivt år för Magnus Carlson som började med release av nya soloalbumet ”Den långa vägen hem” med tillhörande totalt utsåld klubbturné runt om i Sverige. Just nu är Magnus ute på Sverigeturné igen där han backas upp av sitt stora, fantastiska, souliga, jazziga, underbara band. Nu är det dessutom klart att det blir 50-årsfirande på Debaser Strand i Stockholm den 1 augusti!

”Jag och mitt band är ute på en sommarturné. Vi har så roligt! Med i bandet har jag Fay Hallam från England. Hon sjunger och spelar orgel och är en av mina favoritartister och låtskrivare. Jag är så glad att hon är med i mitt band. Vi har spelat in några låtar som släpptes tidigare i år.

Jag släppte albumet "A Nordic Soul" i England i juni och nu kommer den även på LP. (Den kommer att säljas på Debaser). Alla singlar från LPn har spelats på BBC radio och Craig Charles som har det största soulprogrammet där beskrev min skiva som den bästa hittills i år.

Musiken är dansant och därför vill jag med kort varsel lägga till en klubbkonsert med fokus på de svängigare och moddigare låtarna. Jazz och soul. Och lite mer av Fays egna låtar den här kvällen.

Jag vill fira att vi haft en rolig musiksommar ihop och även förfira min stundande 50-årsdag med en klubb precis i min smak och är glad att vi får komma på in kort varsel hos mina gamla vän! ner på klubben Debaser, där jag inte spelat på många år. För att poängtera att det är en klubbkväll med fokus på dansgolvet (öppet till 03!) har jag flugit in mina två favoritDJs från London: Andy Lewis (som jag även gjort det mesta på skivan med) och Dave Edwards.”

I bandet denna kväll
Peter Morén (gitarr)
Lars Skoglund (trummor)
Anders Kappelin (bas)
Christer Björklund (congas)
Patrik Kolar (orgel)
Fay Hallam (orgel och sång)
Per "Texas"Johansson (sax)
Johan Norin (trumpet).

 


Kontaktuppgifter

Frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2018-07-19