”Alla kan äta julbord” är tillbaka!

I ”Alla kan äta julbord” sammanfattar Lotta Lundgren och Erik Haag ”de senaste tusen åren av julbordsarkeologi”, medan de kombinerar en guidad julbordsvisning, gruppterapi, föreläsning och underhållning. I årets show står åter igen Julia Frej för musiken.

”Alla kan äta julbord” är en unik kväll där gästerna guidas av tv-profilerna Lotta Lundgren och Erik Haag, genom en gastronomisk resa fylld av svensk historia och måltidskultur. ”Alla kan äta julbord” är dock ingen julshow – det är en julbordsföreställning. En intensivkurs i julbordsätandets sköna konst.

Publiken får en lika underhållande som gastronomisk helhetsupplevelse, som sätter samman maten på tallriken med insikter om vad ett julbord är, hur det ska ätas och varför det har en så central plats i vår matkultur och våra liv.

”​Här kommer Akropolis!”, fast lite mer ”Här kommer sillen, och vet ni varför?”. Så ungefär kommer det att funka! säger Lotta Lundgren.

I år kommer den omtyckta, skrattframkallande och lärorika föreställningen tillbaka – och för musiken står Julia Frej!

 

Medverkande: Lotta Lundgren, Erik Haag och Julia Frej
Regi: Karin af Klintberg

 

Gruppbokningar Stockholm:
Gruppbokningar av alla kan äta julbord i Stockholm sker direkt till allakanatajulbord@spgarena.se.
OBS gäller bara Stockholmsföreställningarna.

 

Expressen

"Man blandar på så vis smart med fånigt, på det där välbekanta lite slängigt respektlösa sättet. Ambitionen är, säger de, att göra för julbordet, vad Håkan Hellström gjort för Göteborg: Nämligen besjäla det."

Aftonbladet

"Erik Haag och Lotta Lundgren gör sig allra bäst som värdar, historiker och komiker vid julbordet."

Texten uppdaterad: 2017-10-10