Kodjo Akolor - #ILandsproblem

Programledaren, komikern och glädjespridaren Kodjo Akolor gjorde våren 2014 sin första egna humorshow. I standup-föreställningen "I-landsproblem” synade han de vardagsproblem vi svenskar utsätts för och samlas kring i en show med tvära kast, vilda röstförvrängningar och igenkännande situationskomik. Med på turnén följde hiphop-ikonen Dj Taro, som höjde stämningen både innan och under showen med sitt dj-set. Premiären ägde rum 26 mars i Jönköping och föreställningen fortsatte sedan till Vara, Helsingborg, Lund och Stockholm innan turnéavslutningen i Göteborg.

I slutet av mars 2014 tog Kodjo Akolor ett nytt steg i karriären med sin första egna föreställning. ”I-landsproblem” var en renodlad standup-show som kunde ses som en motreaktion till att vi rasar över och stressas av de små problemen här i livet.


“I-landsproblem” var Kodjo Akolors första egna standupföreställning, men han har under många år uppträtt på komediklubbar och standup-scener med sin ödmjuka humor, fylld av igenkänning och tvära kast.


Under turnén fick Kodjo sällskap av Dj Taro, som både fungerade som publikuppvärmare och ingick i showen. Andreas "Dj Taro” Tanisawa har sedan 90-talet varit en av huvudpersonerna inom svensk hiphop och en flitigt återkommande DJ på P3. Nu driver han skivbolaget Hemmalaget, som bland annat ligger bakom några av de senaste årens största svenska hiphopakter som Ison & Fille, Mack Beats och Malcolm B.

– För mig är musik väldigt viktigt för att fånga en känsla. Därför vill jag att känslan i musiken också skall stämma överens med känslan jag förmedlar från scen. Det vill säga “totally awesome”, säger Kodjo Akolor.
 

Turnéplan Kodjo Akolors "I-landsproblem” våren 2014
26 mars – Jönköping, Kulturhuset Spira
27 mars – Vara, Vara Konserthus
28 mars – Helsingborg, Helsingborgs Konserthus
29 mars – Lund, Färs & Frosta Sparbank
31 mars – Stockholm, Rival
9 maj – Göteborg, Folkets Hus Draken