Kodjo Akolor - Brott mot jantelagen

I februari 2015 hade Kodjo Akolor premiär för sin nya standup-show "Brott mot jantelagen”. Den älskade komikern och programledaren för “Musikhjälpen”, "P3 Guld” och "Morgonpasset i P3" gav sig ut i landet med en helt ny humorföreställning om att vi faktiskt ska tro att vi är något. Kodjo Akolor, som nyligen vann Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare, ville motivera publiken att en gång för alla kicka ut jantelagen ur sitt svenska DNA. "Brott mot jantelagen” hade premiär den 4 februari i Bollnäs och besökte bland annat Luleå, Eskilstuna, Malmö och Stockholm.

2015 var det tio år sedan den rutinerade komikern Kodjo Akolor gick upp på en standup-scen för första gången. Han har sedan dess regelbundet turnerat landet runt med sin karaktäristiska stil med högt tempo, vilda imitationer, skruvad vardagskomik och ett smittsamt glatt humör.

Med standup-föreställningen "Brott mot jantelagen” utgick Kodjo Akolor från sitt eget liv och hur hans motto att aldrig vara nöjd med det man har ledde till att han ständigt brutit mot jantelagen.

– Min resa från student, plåtslagare, brevbärare och finanssnubbe till radiopratare och komiker är i sig ett brott mot jantelagen. Jag vill visa folk att det går att bryta mot jantelagen oavsett vem man är genom att berätta om mitt liv från barndom fram till idag. Jag vill få folk att tänka “fan vi knäcker jantelagen, vi kickar ut den ur vårt svenska DNA”, sa Kodjo Akolor.

Kodjo Akolor är kanske mest känd som programledare för “Morgonpasset i P3” och "Musikhjälpen”. Hans popularitet visade sig tydligt när han nyligen vann Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare. 8-14 december 2014 var han för fjärde året i rad programledare för SVT:s och Sveriges Radios stora insamlingsevent “Musikhjälpen” och 17 januari ledde han för andra året i rad Sveriges största musikgala “P3 Guld” i Göteborg.

Turnédatum “Brott mot jantelagen”
4 feb – Bollnäs, Bollnäs Kulturhus
5 feb – Gävle, Gävle Teater (biljettsläpp den 15 dec)
6 feb – Sundsvall, Sundsvalls teater
7 feb – Luleå, Kulturens hus
18 feb – Vara, Vara konserthus
20 feb – Örebro, East West
26 feb – Uppsala, UKK
27 feb – Eskilstuna, Royal Biografen
28 feb – Borlänge, Liljan
14 mar – Malmö, Palladium
18 mar – Göteborg, Stora Teatern
19 mar – Trollhättan, Hebeteatern
20 mars – Stockholm, Södra teatern


Pressröster om Kodjo Akolor – Brott mot Jantelagen:

EN PERSON SOM VÅGAR SKRATTA OCH TA PLATS, MEN SOM ÄNDÅ FÖRSTÅR OCH KAN TA UPP ALLVARLIGARE ÄMNEN MED EN DJUPARE BETYDELSE — DOCK ALLTID MED GLIMTEN I ÖGAT FÖRSTÅS.

DET VORE ETT BROTT I SIG ATT INTE TA CHANSEN ATT GÅ OCH SE DEN OM MAN HAR MÖJLIGHET.

- UPPSALA NYHETER
 

HAN KAN INTE BARA LEDA MUSIKHJÄLPEN, HAN KAN ÄVEN BJUDA PÅ EN ÅTTIO MINUTERS SKRATTFEST.

 - UMEÅ STUDENTRADIO


PUBLIKEN SKRATTADE, TJÖTADE OCH KODJO AKOLOR VAR INTE SEN ATT HAKA PÅ. OCH HAN HADE REJÄLT KUL, TOG UT SVÄNGARNA, LÄMNADE STUNDTALS DEN UPPGJORDA PLANEN VILKET FÖRSTÅS GÖR ALLT LITE EXTRA ROLIGT. OCH EFTERÅT GICK VI HEM OCH TÄNKTE ATT VI DUGER!

- GÖTEBORGSPOSTEN