Störst av allt

Teaterföreställning med Nour El Refai Manus & regi Paula Stenström Öhman

"Störst av allt" ställs in

Det är med tunga hjärtan vi idag meddelar att teaterproduktionen Störst av allt med Nour El Refai ställs in och läggs ned. Kvarvarande datum stryks och du som biljettköpare kommer att återbetalas inom några veckor. Instruktioner för återbetalning finns längst ned i den här texten.

Spelplanen har till dags dato flyttats fram 2 gånger, och efter en lång och tuff tids planering togs beslutet att lägga ned produktionen sent igår kväll. Skälet är de ekonomiska utmaningar vi mött som en direkt följd av COVID-19 och de evenemangsrestriktioner som live- och underhållningsbranschen förhållit sig till under 2020.

– Det är så himla, himla tråkigt. Ni anar inte. Nästan 2 års jobb faller pladask av att ett virus lägger krokben för hela världen. Tusen tusen tack till alla ni som hann se oss spela och som köpt biljetter. Ingen är ledsnare än jag att det blev så här men jag lägger all mitt hopp och min tro till att vi får möjlighet att genomföra det vi påbörjade i framtiden någon gång. Vi ses. /Nour

Störst av allt hade premiär på Rival i Stockholm den 28 februari. Teateruppsättningen är en monolog med Nour El Refai som skrivits och regisserats av Paula Stenström Öhman.

Biljettinformation
Köpet gjordes hos vår biljettleverantör Eventim, men Blixten & Co kommer hantera återbetalningarna. Vi behöver ditt kontonummer (bank, clearing- och kontonummer) för att kunna göra överföringen – återkom till oss (biljett@blixten.se) med det så snart som möjligt, dock senast innan fredag 18 december 2020. Pengarna kommer inom 2 veckor från att vi fått dina kontouppgifter. Glöm inte att skriva med ditt ordernummer.

Service- och leveransavgifter återbetalas ej

"Störst av allt" blir teaterföreställning

Boksuccén ”Störst av allt” av Malin Persson Giolito har hyllats till skyarna och sålt över 800 000 exemplar i Sverige, och utsetts till europas bästa deckare 2018. Den har även agerat förlaga till den första svenska Netflix-serien och succén fortsätter nu som teaterföreställning med en av Sveriges vassaste skådespelare och komiker – Nour El Refai.

Historien handlar om den unga överklasseliten och en skolskjutning vid fiktiva Djursholms allmänna gymnasium. På scen tar den sig form i ett rättegångsdrama om skuld, rätt, sanning och empati – som precis likt boken utgår helt och hållet från Majas tankar och perspektiv. Bokens humoristiska ton kommer också till sin rätt med Nour El Refai som ensam gestaltar alla roller.

– ”Vem talar Maja med?”, undrar många av mina läsare. Och jag har alltid, ända sedan jag började skriva Störst av allt, sett hur Maja står på en teaterscen och blickar ut mot den mörka massa som är hennes publik. Hon kräver att de ska lyssna, hon tror att hon skiter i vad de tycker, men egentligen vill hon bara förstå vad det var som hände. Nu får Maja äntligen ta plats på scen. Jag hade länge tänkt mig Nour El Refai som Maja, och när producenterna berättade att de castat henne var det inte bara en dröm som gick i uppfyllelse, det var minst två, säger Malin Persson Giolito.

Föreställningen hade premiär på Rival i Stockholm den 28 februari 2020 och skulle ha spelats under hela våren. Men på grund av rådande kris så har återstående föreställningar flyttats till hösten 2020.

Om Nour El Refai
Nour El Refai är en av Sveriges vassaste komiker, manusförfattare, skådespelare och flitigt anlitade föreläsare samt titulerad ”2017-års kvinnliga komiker”. Hon har
 spelat huvudroller på Sveriges största teatrar som Dramaten, Riksteatern och Göteborgs stadsteater. 2016 hade Nour premiär med den egna föreställningen ”En komisk depression” där hon tog besökaren genom sin uppväxt och utveckling och bröt ner strukturella samhällsproblem på ett humoristiskt men samtidigt allvarligt sätt.

Om Malin Persson Giolito
Juristen och prisbelönta författaren Malin Persson Giolito debuterade 2008 med romanen ”Dubbla slag” och har därefter utgivit ytterligare fyra romaner. Hon har prisats nationellt och internationellt och fick med ”Störst av allt” sitt stora internationella genombrott. Utöver författarskapet är hon fast kolumnist i Aftonbladet samt krönikör i Dagen Nyheters Boklördag.

Om Paula Stenström Öhman
Störst av allt dramatiseras och regisseras av prisbelönta dramatikern & regissören Paula Stenström Öhman. Hon har mottagit både Ibsenpriset så väl som Henning Mankells Stipendium, och ligger bakom flera succéuppsättningar på några av Sveriges största teatrar.

Presscitat

"Störst av allt är Nour El Refai själv"
"Jag var knockad av språket, berättelsen - allt"
- Svenska Dagbladet

"Nour El Refai imponerar"
"En imponerande bedrift"
"Kongenialt"
- Dagens Nyheter

"Nour El Refai imponerar"
- Aftonbladet

"Nour El Refai briljerar som Maja"
"Det bästa Nour har gjort - en fullträff!"
- Du i fokus

Nyheter

Fler nyheter
14 okt 2020

"Störst av allt" ställs in

Det är med tunga hjärtan vi idag meddelar att teaterproduktionen Störst av allt med Nour El Refai ställs in och läggs ned. Kvarvarande datum stryks och du som...

23 aug 2019

”Störst av allt” blir teater med Nour El Refai i huvudrollen – från storsuccén av Malin Persson Giolito!

Rättegångsdramat ”Störst av allt” av Malin Persson Giolito har rönt framgång efter framgång sedan den utkom 2016. Nu – 3 år efter boksläppet – står det klart...

Bokning & Press