Sofia Karlberg

Sofia Karlberg

Med över 2 miljoner prenumeranter på YouTube har Sofia Karlberg tagit steget från att göra covers till att bli soloartist och släppa sin egna musik.

22 åriga Sofia Karlberg har med influenser från namn som Amy Winehouse och Flume, inspiration från det verkligen livet och filmer på vita duken på kort tid lyckats skapa sitt egna musikaliska sound. Hon släppte sin först EP i juni 2019 med experimentell popmusik som är drömmande med elektroniska inslag.

Med en uppväxt i en förort i Stockholm och rötter från Marocko har Sofia alltid haft nära till musiken, både i hemmet och i skolan, redan från ung ålder präglades hon till tonerna av bland annat rock, jazz och arabisk musik. Och när hon som 18-åring slog igen blev det musikaliska genombrottet ett faktum, med redan över 500 miljoner strömningar är Sofia Karlberg något av en kommande stjärna med en tidlös röst.

I Sofias debut-EP får vi inte bara ta del av något personligt och metaforiskt men också utav av en upplevelse. Med en djupt rotad musikalisk ivrighet har Sofia tagit inslag från pop, mellanöstern och den elektroniska musiksfären för att med sin R&B- och popkompatibla sångröst skapat något överraskande, som bara en Sveriges största och yngsta stjärnskott kan göra utan att ha släppt egen musik ännu.

Bokning & Press

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Sofia Karlberg. Observera att biljetter endast går att köpa via länkarna på denna sida.