Södra Station

Redo för Peace & Love 2018

Södra Station är trion som träffades på Musikmakarna år 2014 och klev två år senare in på den svenska musikscenen våren med sin debutsingel ”500 Volt”! De har sedan dess vunnit Ted Gärdestadstipendiet och blivit P3-guldnominerade i kategorin ”Årets pop” och kommer bland annat spela på Peace & Love sommaren 2018.

Bandmedlemmarna Nirob Islam, Fredrik Danielson och Sara Hjellström fann varandra i studentkorridorerna på en musikskola långt hemifrån i Örnsköldsvik.

Med atmosfäriska ljudbilder och unison sång väver Södra Station fram en egen värld, där de beskriver hur det är att vara ung, dum, kär och allt där emellan.

En kväll, när de var tillbaka i Stockholm, satt de i sin studio och bestämde sig för att skriva en låt på svenska. En halvtimma senare hade de en låt inspelad där Sara och Nirob sjöng unisont. De tyckte att den var bra och fortsatte därefter att skriva låtar. Sedan dess har det bara rullat på för de tre musikmakarna.

I maj fick Södra Station Ted Gärdestadstipendiet för att trion ”lyckats förvalta som förnya det svenska poparvet”.  Som om det inte vore nog, blev Södra Station en av tre nominerade i kategorin Årets rookie på Denniz Pop Awards 2016 - och nominerade inom kategorin Årets pop på P3 Guld 2017.

Trion har även tillsammans med The Chainsmokers skrivit låten ”Summer love” till The Fooo Conspiracy. Det har även gått bra för låten ”The Ocean” med Mike Perry, som Sara och Nirob varit med och skrivit - samt singeln "All We Know" till världsakten The Chainsmokers.

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Södra Station.