Shima Niavarani

Att Shima Niavarani är en mångsysslare av hög rang är inte direkt någon hemlighet. Förutom att vara en briljant skådespelerska är hon även en enastående låtskrivare och sångerska. Det visar hon upp i nya låten "Like A Stranger", som framfördes i tv-programmet "Moraeus med mera" i SVT.

”For a very long time I’ve been taking these punches, I’m more than fed up I’m tired, the beat on the wall, the sound it makes, when my body gets slammed at and hammered, I forgive you wih the idea that life goes on, eventually I can trust no one” Like a stranger är ett anthem för den svagare. En som blivit nerslagen och reser sig upp. En underdog som blir sin egen vita riddare.

- Jag förstod snabbt att det var en James Bond-låt, jag ville få fram dramatik, melankoli och något bombastiskt – så jag tog min polare Pedram som är orientalisk violinist och skrev ett interlude till honom och därefter fyllde jag på med vänner ur Sthlm Strings som fick fylla på i refrängerna. Den här låten tog skitlång tid att spela in, det är mycket detaljer i ljudbilden – om man lyssnar noga så finns det ett ställe i bryggan som är ett knatterljud där jag spelat in när jag spelar med suddgummiänden av en blyertspenna mot en snusdosa. Jag letade länge efter ett ljud, och försökte förklara för Nille genom att knacka på snusdosan med pennan, tills jag fattade att det var snuset och pennan som var dom rätta instrumenten. Det är en ganska rolig kontrast mot det övriga noga arrangemanget och svulstiga pukorna, berättar Shima.

Like A Stranger släpps på den egna labeln Heroshima Records/distribution Record Union, och under hösten 2017 kommer det en fullängdare.

Blixten & Co säger grattis till singelreleasen och välkomnar Shima Niavarani in i familjen då vi fått den stora äran att företräda hennes livebokningar.

Om Shima Niavarani

Skådespelaren, sångerskan/låtskrivaren och dramatikern Shima har senaste åren synts på tv och film i produktioner som ”Boy Machine”, ”30 grader i februari”, ”Tusen år till Julafton”, ”Allt faller” och ”She's wild again tonight” för vilken hon Guldbaggenominerades som Bästa Kvinnliga Skådespelerska. Slog igenom 19 år gammal och beskrevs som en modern renässansmänniska när hon gjorde den egna prisbelönta produktionen ”Autodidakt i en enmansakt” på Riksteatern. I den stod Niavarani själv för medverkan, scenografi, musik, kostym, ljussättning och regi.

Sedan dess har hon gjort över fyrtio scenuppsättningar bland annat på Kulturhuset Stadsteatern och Dramaten. Shima har även satt upp den egna solomusikalen "Shima Niavarani är en Übermensch" som sändes i SVT, för vilken hon också blivit den yngsta i att få Stockholms Stads Hederspris. Hon har varit värd för Sommar i P1, medverkat i ”Parlamentet” och gjort framförande i ”Allsång på Skansen”. Shima har även haft en egen talkshow på SVT för filmnördar, där hon intervjuade filmregissörer.

För Blixten & Co ledde hon ”Stand up for Stockholm och Göteborg”, i Globen och Scandinavium tillsammans med bl a komikern Eddie Izzard. I höst har Shima hyllats för sin roll som Olive i ”Bullets over Broadway” på Göta Lejon, till vintern ser man henne i biolångfilmen ”101-åringen som smet från notan och försvann” med Robert Gustafsson, samt i SVT:s Julkalender även i år. Och nu är alltså Shima högaktuell med nya singeln ”Like A Stranger”.

Bokning & Press

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Shima. Biljetter till konserter köper du via köplänkarna på denna sida.