Räkhäst

I huvudet på Per Andersson

"Räkhäst" på Lorensbergsteatern flyttas till hösten 2021 och våren 2022

Till följd av COVID-19 och Folkhälsomyndighetens rekommendationer så flyttas föreställningen ”Räkhäst” med Per Andersson på Lorensbergsteatern till hösten 2021 och våren 2022. Alla biljettköpare blir kontaktade av Lorensbergsteatern via e-post.

Hur kan det bli så här?
Vi har full förståelse för att en datumflytt som letar sig över ett år in i framtiden både kan väcka frågor och ställa till det i planeringen. Det främsta skälet är egentligen mycket enkelt; ett antal datum i december 2021 och ytterligare ett gäng kring påsk 2022 är de första perioderna som föreställningen går att genomföra på Lorensbergsteatern.

Vanligtvis (det vill säga i en värld utan COVID-19) finns det en god framförhållning och gott om tid inför en premiär att hitta lediga spelperioder, boka teatersalonger, skriva repetitionsscheman och klubba spelperioden. En lyx som idag känns svårt att ta för given. Och resultatet av att allting står stilla idag blir delvis en flaskhalseffekt imorgon - då samhället förmodligen öppnat upp och återhämtat sig.

Ingen ser fram emot det mer än vi – och tålamod må vara långtråkigt, men det är också en dygd. Snart, så.

Räkhäst - I huvudet på Per Andersson

Per Andersson har med åren lockat hela Sverige till skratt i allt från TV-program som Grotesco till scenproduktioner som Book of Mormon och senast ART tillsammans med Johan Rheborg och Henrik Schyffert. Nu är han alltså aktuell med nyskrivna enmansrevyn ”Räkhäst”!

Per är kanske mest känd som en av frontfigurerna i det prisbelönta humorkollektivet Grotesco. Med en outtömlig energi och fingertoppskänsla för fräckhet som sina kanske främsta signum har han med åren både underhållit och upprört i produktioner för både stora och små.

Senast har Per spelat teaterföreställningen ”ART” tillsammans med Johan Rheborg och Henrik Schyffert för utsålda hus i hela landet, men nu är det alltså dags för Per att inta scenen på Lorensbergsteatern i Göteborg – med sin första helt egna enmansrevy. 

– Räkhäst är en symbol för den där livliga och gränslösa fantasin man har som barn, men som man kanske kväser lite för mycket som vuxen. Jag hittade en lapp i en byrålåda som jag hade skrivit när jag var 10 år, och på den stod det just Räkhäst. Jag har ingen aning om vad det kom ifrån eller vad jag tänkte, men jag gillade ordet, säger Per. 

I föreställningen får vi en inblick in i Per Anderssons hjärna – med allt vad det innebär. Vi kommer kastas rakt in i hans tankevärld och slängas mellan galna karaktärer, sketcher, kupletter och vilda infall genom en förstaklassig humorkavalkad. 

– Räkhästen är en hyllning till fantasin. Det är mycket som är bra med vuxna grejer, men kanske tappar vi för mycket av det där härliga fantiserandet som barn har?, fortsätter Per. 

Föreställningen regisseras av Anna Vnuk och manus skrivs tillsammans med Rikard Ulvshammar och Håkan Johnsson. Anna Vnuk är prisbelönt regissör, koreograf & dramatiker och har bland annat regisserat Grotesco på Scala - en näradödenrevy och Moppupproret för Kulturhuset Stadsteatern.  

Konstnärligt team 
Medverkande Per Andersson & Lisa Larsson
Regi Anna Vnuk 
Manus Per Andersson, Rikard Ulvshammar och Håkan Johnsson 
Scenografi och ljusdesign Susanna Hedin 
Kostymdesign Matilda Hyttsten 
Kapellmästare Per Johansson 

Nyheter

Fler nyheter
18 mar 2020

Per Andersson gör enmansrevyn Räkhäst på Lorensbergsteatern

Per Andersson har med åren lockat hela Sverige till skratt i allt från TV-program som Grotesco, Parlamentet och julkalendern – till scenproduktioner som Book of Mormon, Rock of Ages,...

Bokning & Press