Moonica Mac

Moonica Mac spåddes 2020 vara Sveriges nya stjärna på musikhimlen och 2021 är året som hon befäster sin status. Under sommaren ger hon exklusiva spelningar i landet och tillsammans med bland andra Thomas Stenström, Daniel Adams-Ray och Melissa Horn medverkar Moonica Mac i årets omgång av TV4:s Så mycket bättre.

Moonica Mac släppte sitt debutalbum ”Stark & Sårbar” 2019 och har sedan dess skapat sig en alldeles egen plats på den svenska musikscenen. Hennes röst liknas inte sällan vid en modern Monica Zetterlund och hennes musik har beskrivits som en blandning av Lana Del Rey och Cornelis Vreeswijk.

Många har tröstats av Moonica Macs trollbindande stämma. Med textrader lika enkla som träffsäkra visar hon sina lyssnare till det vackra i vemodet. Hon påminner om att det finns en styrka i att vara sårbar och att vi inte är ensamma med alla våra känslor. Med låtar som ”Till slutet av augusti”, ”Ibland” och ”Alaska/All aska” har hon nått miljontals lyssningar på Spotify och om sägnen stämmer, sägs det att ingen som möter hennes toner lämnas oberörd.

“Den största anledningen till att jag skapar är för att jag på så sätt får lätta på hjärta och tanke. Lätta på allt det som inte är så lätt med att vara människa. Det är framför allt när mitt hjärta känns tungt som jag skapar vilket antagligen är anledningen till att de flesta av mina låtar vaggas utav en känsla av vemod. Ett vemod som egentligen innehåller mycket vackert. När jag med varsam hand vågar röra vid det som gör ont blir det till något fint i stället. På något nästan magiskt sätt blir det till en låt, en slags tröst, som gör att det tunga blir mindre tungt och det mörka mindre mörkt.” – Moonica Mac

Moonica Mac skapar alltid en magisk stämning med sin musik och likaså en smått trolsk kontakt med sin publik. Under början av sin karriär har hon hunnit spela på bland annat Grammisgalan och Late Night Concert -TV4, gästat Augustifamiljen och varit support under Miss Li’s vårturné 2020. 

I maj 2021 släpptes singeln “Vittran” där Moonica Mac och Sara Parkman besjunger fristaden, kroppen och lusten i en våt dröm och påminnelsen om det skälvande ögonblicket precis innan hud möter hud. Musikvideon till “Vittran” lyftes upp i DN som favorit av kritiker Kajsa Haidl med beskrivningen “Fem minuter som ingjuter hopp om en tid bortom zoommöten och social distans”.

Nyheter

Fler nyheter
04 dec 2019

Myra Granberg och Moonica Mac agerar förband åt Miss Li i vår!

Den 13 februari rivstartar Miss Li sin omfattande vårturné där hon tillsammans med sitt band kommer att bjuda på hela 22 spelningar runt om i Sverige. Nu står...

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Moonica Mac.