Mariette

21 dec 2019 16:00 föreställning, julkonsert

Om Mariette

Mariettes musikkarriär inleddes tidigt. Redan när hon gick i sjuan bildade hon en sång- och gitarrduo med en tjejkompis. Duon utökades senare till en kvartett som blev coverbandet Performance. År 1999 deltog Mariette i "Sikta mot stjärnorna”, med låten "Let it rain" av Amanda Marshall. Men det skulle dröja innan Mariette blev känd för den stora massan. År 2009 deltog hon i "Idol", där hon slutade fyra. Hon har även jobbat bakom andra artister. 2013 spelade Mariette gitarr i Magnus Ugglas band under turnén Magnus den Store, och under 2014 kompade hon Mellokollegan Ace Wilder på gitarr.

Debuten i Melodifestivalen kom 2015, och Mariette slutade på en tredjeplats. Efter sin tävlan med platinumbelönade låt "A million years" i förra årets musikfest, mötte hon den svenska livepubliken under en rikstäckande sommarturné och nya singeln ”Louder” i bagaget. Året avslutades med en turné tillsammans med Vintergalan där hon bl.a. gjorde ett bejublat nummer tillsammans med Orup.

2018 medverkade Mariette i Melodifestivalen för tredje gången i ordningen och och gick direkt till finalen med låten "For You”, skriven av Jörgen Elofsson.

Bokning & Press

Bokning & Press

Kontakt

Hör av dig till oss om du undrar något eller vill boka Mariette. Observera att biljetter endast går att köpa via länkarna på denna sida.