Lisa Nilsson

Om Lisa Nilsson

Lisa Nilsson utbildade sig från början till yrkesdansare. Hon debuterade sedan som scen- och skivartist 1989. Hon fick sitt stora genombrott 1992 med sitt tredje album “Himlen runt hörnet”, som med sina 450.000 sålda ex etablerade Lisa som en av de största artisterna i Norden. Lisa har sedan släppt elva soloalbum men även lånat ut sin röst och gästat andra artister, bland andra Blacknuss, Freda, Peter Le Marc, Montserrat Caballé, Mauro Scocco, Bjørn Eidsvåg och Plura, samt medverkat på hyllningsskivor till Sonja Åkesson, Cornelis och Ted Gärdestad.

Mellan åren 1996-1999 gjorde Lisa en paus i skivutgivandet för att ägna sig åt utforskande och ett breddande av sitt artisteri. Hon började skriva och producera sin egen musik och lät hädanefter repertoaren inkludera även jazz och brasiliansk musik. Hon gjorde bl.a. en inspelning med legendariska danske jazzbasisten Niels Henning Ørstedt Pedersen på dennes album “Those who were” samt medverkade i Jazzfilmen ”Between a smile and a tear”. Detta genererade samarbeten och turnéer över Europa och Australien med några av världens främsta jazzmusiker.

Lisa har under åren kombinerat låtskrivande och konsertverksamhet med skådespeleri och dans. Hon har spelat två bejublade huvudroller på Stockholms Stadsteater i musikalerna Next to Normal och Chicago. Hon har även gjort roller i flera spelfilmer genom åren, varav den senaste i ordningen är den danska långfilmen “Gud taler ud”, baserad på Jens Blendstrups roman där hon spelar mamman i en dysfunktionell familj styrd av en excentrisk patriark med smeknamnet Gud. Filmen hade premiär i Danmark hösten 2017 och Lisa nominerades till filmkritikernas pris Bodil för bästa kvinnliga biroll, samt biopublikens pris Svendprisen som årets kvinnliga skådespelare för sin roll som Gerd Lillian Blendstrup.

Lisa Nilsson ”Kvinnan som är jag” ställs in

Vi måste tyvärr meddela att Kvinnan som är jag med Lisa Nilsson ställs in. Vårens datum stryks och du som biljettköpare kommer att återbetalas inom några veckor. Instruktioner för återbetalning har skickats till alla biljettköpare via e-post.

Kära tålmodiga publik,

Pandemiläget är fortsatt osäkert, vi vet inte om hur länge det vänder på ett sätt som ger förutsättningar att fylla teatersalonger eller konserthus. Därför har jag tagit beslutet att ställa in de resterande föreställningarna av ”Kvinnan som är jag” istället för att fortsätta skjuta upp föreställningen på obestämd tid. Alla med biljett får sina pengar tillbaka.

Jag känner mig inte färdig med ”Kvinnan som är jag” och vill såklart att alla som väntat ska få möta henne. Men hon kanske får återuppstå i en uppdaterad version nu när mycket hänt sen sist. Ny musik och nya erfarenheter.

Min förhoppning är att det blir snart. Då är ni välkomna att köpa nya biljetter!

Till dess; håll ut, håll i och håll av varandra extra mycket.
/Lisa Nilsson

Kontakt

Kontakta oss om du vill boka Lisa Nilsson eller har några andra frågor.

Bokning
Christian Määttä
christian.maatta@blixten.se

Övriga frågor och kontakt
Pernilla Thagaard
pernilla.thagaard@blixten.se

Pressbilder hittar du här

Nyheter

Fler nyheter
08 okt 2019

Lisa Nilsson med ”Kvinnan som är jag” på Sverigeturné

I början av nästa år inleder Lisa Nilsson en omfattande turné runt om i Sverige med sin hyllade föreställning ”Kvinnan som är jag”.