Lisa Nilsson

LISA – Kvinnan som är jag

Just nu är Lisa Nilsson aktuell med "Kvinnan som är jag" där Lisa berättar om sin resa från då till nu. Bland mycket annat gör hon upp med sin gamla 90-talsimage. Musik, sång och dans varvas med personliga berättelser och en stor portion humor.

Bokning & Press

Just nu är Lisa Nilsson aktuell med den egna föreställningen "Kvinnan som är jag" där Lisa berättar om sin resa från då till nu. Musik, sång och dans varvas med personliga berättelser och en stor portion humor.

DN skriver "I krogshowen 'Kvinnan som är jag' visar Lisa Nilsson att hon har en stå upp-komikers tajming och en soulsångares röstresurser”, Aftonbladet delar ut 4 plus och tycker att " ... sång-, dans- och stand up-kvinnan Lisa Nilsson känns fullständigt självklar i sin välregisserade föreställning”. Missa inte chansen att se Lisa Nilsson i sin första, egna föreställning där hon inkluderar alla sina artistiska uttryck.

Lisa Nilsson slog igenom 1992 med dunder och brak över hela Norden då hon släppte sitt tredje album "Himlen runt hörnet”, och har under åren kombinerat sitt artisteri med skådespeleri. Hon har spelat två kritikerrosade huvudroller på Stockholms Stadsteater (”Chicago”, "Next to normal") och har även gjort roller i flera spelfilmer, bland annat den danska långfilmen "Gud taler ud" (2017). Hösten 2018 förgyllde Lisa kvällarna för fler än 30 000 besökare då hon var på Nordenturnén ”Himlen runt hörnet 25 år” och i våras debuterade hon med den egna föreställningen ”Kvinnan som är jag”.


→ Skrivet om föreställningen
→ Mer om Lisa Nilsson

Lisa Nilsson HL 190212 1044
Lisa Nilsson HL 190213 7003
Lisa Nilsson HL 190213 7032

Skrivet om "Kvinnan som är jag"

"I krogshowen 'Kvinnan som är jag' visar Lisa Nilsson att hon har en stå upp-komikers tajming och en soulsångares röstresurser”
DN

" ... sång-, dans- och stand up-kvinnan Lisa Nilsson känns fullständigt självklar i sin välregisserade föreställning”
Aftonbladet ++++

"Lisa Nilsson får till en snyggt sammanhållen show när hon adderar småroliga monologer och härlig steppdans till skönsången”
SvD

"Det här är så högklass rakt igenom att allt annat bleknar av vad (jag i alla fall) har sett tidigare.”
På Scen Betyg 5 (av 5)

"Jag gick ut från Rival med rysningar och inspiration till att skapa. Jag kände också att detta är en föreställning jag gärna skulle se om, kanske flera gånger till och med. Så se den!”
TeaterStockholm.se

Om Lisa Nilsson

Lisa Nilsson utbildade sig från början till yrkesdansare. Hon debuterade sedan som scen- och skivartist 1989. Hon fick sitt stora genombrott 1992 med sitt tredje album “Himlen runt hörnet”, som med sina 450.000 sålda ex etablerade Lisa som en av de största artisterna i Norden. Lisa har sedan släppt elva soloalbum men även lånat ut sin röst och gästat andra artister, bland andra Blacknuss, Freda, Peter Le Marc, Montserrat Caballé, Mauro Scocco, Bjørn Eidsvåg och Plura, samt medverkat på hyllningsskivor till Sonja Åkesson, Cornelis och Ted Gärdestad.

Mellan åren 1996-1999 gjorde Lisa en paus i skivutgivandet för att ägna sig åt utforskande och ett breddande av sitt artisteri. Hon började skriva och producera sin egen musik och lät hädanefter repertoaren inkludera även jazz och brasiliansk musik. Hon gjorde bl.a. en inspelning med legendariska danske jazzbasisten Niels Henning Ørstedt Pedersen på dennes album “Those who were” samt medverkade i Jazzfilmen ”Between a smile and a tear”. Detta genererade samarbeten och turnéer över Europa och Australien med några av världens främsta jazzmusiker.

Lisa har under åren kombinerat låtskrivande och konsertverksamhet med skådespeleri och dans. Hon har spelat två bejublade huvudroller på Stockholms Stadsteater i musikalerna Next to Normal och Chicago. Hon har även gjort roller i flera spelfilmer genom åren, varav den senaste i ordningen är den danska långfilmen “Gud taler ud”, baserad på Jens Blendstrups roman där hon spelar mamman i en dysfunktionell familj styrd av en excentrisk patriark med smeknamnet Gud. Filmen hade premiär i Danmark hösten 2017 och Lisa nominerades till filmkritikernas pris Bodil för bästa kvinnliga biroll, samt biopublikens pris Svendprisen som årets kvinnliga skådespelare för sin roll som Gerd Lillian Blendstrup.

Efter en utsåld och tokhyllad turné under hösten 2018, med ”Himlen runt hörnet 25 år” och 30 000 besökare, är det äntligen dags för Lisa Nilsson att sätta upp den egna föreställningen ”Kvinnan som är jag” som huserar på Rival i Stockholm hela våren. För regin står Anna Ståhl.

Nyheter

Fler nyheter
08 okt 2019

Lisa Nilsson med ”Kvinnan som är jag” på Sverigeturné

I början av nästa år inleder Lisa Nilsson en omfattande turné runt om i Sverige med sin hyllade föreställning ”Kvinnan som är jag”.

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du undrar något eller vill boka Lisa Nilsson

Bokningar

Christian Crippe Määttä

christian.maatta@blixten.se

076-840 04 91