Frida Green

För den breda publiken i Sverige är Frida Green fortfarande en doldis, men i hemstaden Ystad är det knappast någon som inte känner till den skönsjungande kassörskan som nu ska göra debut i Melodifestivalen.

Frida har sjungit så länge hon kan minnas. Hennes mamma tog med henne till kyrkokören som liten och då öppnades dörren till en helt ny värld. Hon sjöng hemma och hon sjöng i skolan och när hon så småningom hade tagit studenten bestämde hon sig för att studera sång på en folkhögskola på Gotland.

Frida har sjungit på massor av begravningar, dop och lokala event. Efter fina lovord i finalen av Talang 2018 släppte Frida Green 2019 äntligen debutsingeln ”Beat Em Up”. Låten tog sig omedelbart in på Sveriges Radio i A-rotation. Frida Green hörs också sjunga lead i låten ”Johnny G (the Guidetti Song)” där hon gästar DJn Badpojken. Låten låg etta i Sverige sommaren 2015.

Många är det som har väntat på det stora genombrottet och nu är det äntligen dags för det svenska folket att få upptäcka henne. Frida är 28 år gammal, har gått på Estetiska programmet i Ystad och varit med i diverse lokala band, då ofta som bakgrundssångerska. Vid en skivinspelning i Cardiac Records studio i Ystad (Frans, Renaida mfl) tog producenten Frida åt sidan och sa: ”Du är så jävla bra, du borde stå längst fram!”.

Sagt och gjort – nu är det äntligen dags för Frida Green att stå längst fram i Sveriges största TV-program.

Nyheter

Fler nyheter
08 feb 2021

Melodifestivalen 2021

Vi är glada och stolta över att få se ett flertal av våra artister i Melodifestivalen 2021! I deltävling 2 den 13 februari ser vi ett av våra senaste stjärnskott...

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du vill boka Frida Green eller har några frågor.