Finess

Om Finess

Jaouli Akofely, aka Finess, växte upp i Hässelby. Där närdes intresset för hiphop, breakdance och basket. Han blev tidigt inspirerad av sina äldre bröder och deras vänner att göra musik och började skriva texter på engelska redan som nioåring. Men det var i slutet av 90-talet, när Petter och Ken Ring slog igenom, som intresset för den svenska hiphopen väcktes.
Genom åren har Finess bland annat turnerat tillsammans med Pato Pooh och Ken Ring, uppträtt live och gjort samarbeten med Mwuana, Stor, Adam Tensta, Michel Dida, Näääk & Nimo och Tjuvjakt. Först 2014 släppte han sina första egna projekt i och med dubbelsingeln Avtryck och EP:n "Produkt av min miljö”.

Bokning & Press

Finess skiner mest av alla

Sedan 2015 är Hässelby-rapparen signad av Sony Music, men det stora genombrottet kom 2016 med den hyllade tv-serien Lyckliga gatan. Där tolkade han Py Bäckmans låt ”Stad i ljus” och berättade för första gången om sorgen efter sin storebror, som tragiskt mördades. Strax därefter släppte Finess EP:n "Allt har sitt pris" och all fokus och tid gick ägnades åt livegig.

Ett år senare, med många livegig i bagaget, hittade Finess åter tillbaka till studion och släppte singlarna "Hela världen är min",  "Tegel & Betong" tillsammans med Miss Li, "En dag” och remix på den tillsammans med  Natural Bond (Petter, Peewee, Thomas Rusiak & Eye-N-i).

Bokning & Press

Kontakt

Hör av dig till oss om du undrar något eller vill boka Finess. Observera att biljetter endast går att köpa via länkarna på denna sida.