Familjen Kaos

Familjen Kaos

Tv-kända syskonen Kronlöf har skapat en unik föreställning med musik, stand-up, snabba svängar och en hel del svordomar! Singeln "Ta natten tillbaka" är det snygga soundtracket.

Familjen Kaos består av Bianca och Tiffany Kronlöf samt Thom Gisslén. Gruppen är kända från den prisbelönta SVT humorserien ”Full patte” och som skaparna bakom Riksteaterns bäst säljande föreställning under hösten 2016 ; “Slå pattarna i taket”.

Som grupp visar de upp en politisk satir med en tydlig feministisk ton som jobbar aktivt med att spegla samhällsdebatten. Med sina shower skapar dem en atmosfär där människor, som i vanliga fall inte känner sig trygga, kan få slappna av och bara ha kul. De vill visa folk som känner utanförskap att de inte är ensamma.

Familjen Kaos är definitivt inga politiker. De levererar inga svar, utan ställer frågor. De vänder på ”allmänna sanningar” för att visa hur dumma dessa ”sanningar” är (exempel på det är Snubben). Målet är att folk ska börja ifrågasätta allt det vi ser och även allt vi säger.

De lyfter fram åsikter och tankar från både det kvinnliga och det manliga perspektivet. Då publiken är av alla kön är det viktigt att alla känner sig inkluderade.

Räkna med snabba svängar, allt ifrån bajshumor till allvarliga politiska budskap. Formen är inspirerad av ett Facebookflöde, där du i ett inlägg ser en gullig katt, i nästa läser om en katastrof någonstans och i ett tredje attendar en fest. Människans hjärna är flexibel och det här är en effektiv form om man vill sätta skrattet i halsen. Musiken har alltid en central roll i Familjen Kaos liv. Tänk svängig hip hop och r'n'b blandat med en humoristisk känsla.

Familjen Kaos är aktuell med en ny singel som heter ”Ta natten tillbaka" - och med att vända upp och ner på den svenska livescenen. Det här vill du inte missa!

Titeln, "Ta natten tillbaka", är precis vad låten handlar om. Med den vill Familjen Kaos förändra tanken om att natten tillhör någon annan.

– Natten är min lika mycket som Dagen. I en drömvärld skulle ingen tjej behöva höra "ring mig direkt när du kommer hem. Sexuellt våld är inget nytt, men ett offentligt motstånd på den här skalan är det. Ett missförstånd är att våldtäkter i Sverige har ökat. Så är det inte. Det som ökat är medvetenheten kring det våld som alltid funnits där, berättar Tiffany Kronlöf.

I samband med låtsläppet bjuder Familjen Kaos in alla till att vara med i videon. På ​tanattentillbaka.org kan den som vill spela in ett klipp där hen mimar till låten. Klippet kommer därefter kanske med i den officiella videon som består av en mix av de klipp som skickats in, Familjen Kaos och andra offentliga profiler och artister.

Bokning & Press

Bokning & Press

Kontakt

Kontakta oss om du undrar något eller vill boka Familjen Kaos