Cult of Luna

13 aug 2021 festival
14 aug 2021

2019 släppte Cult of Luna sitt senaste album, "The Dawn To Fear" och hypen har sedan dess varit ett faktum. Bandet har i flera år hyllats som ett av de absolut bästa livebanden i sin genre, och har vunnit & nominerats till en rad priser och utmärkelser med åren. Nu står det klart att bandet ger sig ut på en USA-turné under våren 2020! 

Den 6 maj  2019 släppte Cult of Luna singeln ”The Silent Man”, som också utgjorde startskottet för upptakten till den sprillans nya plattan som släpptes, enligt bandet själva, ”at the dawn of fall”. Det nya albumet, ”A Dawn To Fear”, släpptes den 20 september och är Cult of Luna’s första album i helt eget namn sedan album- och EP-kombinationen ”Vertikal” (2013), som i Aftonbladet kallades för ”så nära genreperfektion man kan komma”.

Singeln ”The Silent Man”, som även inleder albumet, blev ett första smakprov på vad världen skulle vänta sig. Nu har albumet äntligen fått sett dagsljus och med sina 8 låtar och sammanlagt 80 minuter beskrivs det som något av det tyngsta Cult of Luna har gjort.

Cult of Luna har i flera år hyllats inte minst för sina gedigna och apokalyptiskt betingande liveframträndanden – och någonting annat än storslaget bör vi inte vänta oss i framtiden.

”Till och med när de stämmer gitarrerna låter det snyggt”, skrev en gång Gefle Dagblad – och det erkända musikmagasinet Terrorizer har kallat Cult of Luna för ”one of the finest live bands on the planet”.

Om Cult of Luna

Cult of Luna har rötter i Umeå och Luleå, och har sedan starten 2001 växt till en betydande och inflytelserik del av metalscenen. Med skivan ”Somewhere Along The Highway” (2006) kammade de hem pris i P3 Guld för Årets rock/metal, hyllades i media och intog topplistor över årets bästa album.

År 2016, tio år senare, åkte bandet i samband med jubileet ut på en unik Europaturné då de spelade hela plattan från start till slut. Samma år släpptes skivan Mariner, framarbetad tillsammans med den amerikanska sångaren Julie Christmas, som bland annat utnämndes till ett av 2016 års bästa metal-album av tidningen Rolling Stone.

Bokning & Press

Bokning & Press

Kontakt

Hör av dig till oss om du undrar något eller vill boka Cult of Luna. Observera att biljetter endast går att köpa via länkarna på denna sida.