Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson i ett prisbelönt komiskt drama om vänskap

Våren 2019 spelas föreställningen ART på Rival i Stockholm, med inga mindre än Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson i huvudrollerna! ART, som bland annat satts upp otalet gånger både på Broadway och West End, är skriven av den flerfaldigt prisbelönta pjäsförfattaren Yasmina Reza och regisseras den här gången av Edward af Sillén. Efter en succéartad premiär släpps nu 4 nya speldatum – 9, 10, 11 och 12 maj!

Regissörens egna ord om pjäsen:
”Vad händer om ett enkelt, jäkla konstverk får tre bästa vänner att plötsligt ifrågasätta varandras smak och värderingar? Kan de fortsätta att vara vänner? ART har varit en personlig favoritpjäs under fler år än jag kan minnas. Det är en explosiv en-aktare som kastar publiken mellan skratt och eftertanke. Jag tycker det är modern teater när den är som bäst. Här och nu. Relaterbar och äkta.”

I en allvarsam och tänkvärd komedi om en vit tavla och långvarig vänskap lär vi känna tre vänner och hur deras känslor för varandra förändrats med tiden, både uttalat och outtalat.

Pjäsen tar avstamp i en dyr, till synes helt vit tavla – som med en oerhörd skärpa, en stor gnutta humor och en stark lyhördhet för relationsdynamik får symbolisera vänskapen mellan de 3 medelålders männen, och vad deras relationer nästan obehindrat kan ta för utveckling i takt med att åren går och kommunikationen tryter.

 

 

Namnen Johan Rheborg och Henrik Schyffert kräver inga vidare presentationer–sprungna ur 90-talets Killinggänget har de, både ihop och på egna håll, fullkomligt dominerat den svenska humorscenen under de senaste två decennierna.

Per Andersson, kanske mest känd från det flerfaldigt prisbelönta humorkollektivet Grotesco, har med åren ådragit sig stor scenvana med större roller i bland annat Rock of Ages och nu senast Book of Mormon.

Edward af Sillén är manusförfattare och regissör. Med sitt stilsäkra öga och brett uppskattade arbetssätt har han sedan drygt 10 år tillbaka försett bland annat Melodifestivalen, Alcazar, Stockholms Stadsteater och en rad olika TV-program med knivskarpt manus och internationellt hyllad regi.

 

Sagt om ART

”Roligt och relevant” ”[…] ett gediget bygge, med murbruk av kompetens, smarthet och tajming”
”Per Andersson är fantastisk”

– Eskilstuna Kuriren

”En käftsmäll!” ”Du skrattar, gråter och tänker efter om var annat.” ”Manuset som är översatt av Edward af Sillén är träffsäkert till hundra procent”
– På Scen (5/5)

”Smart och kul om konsten att vara man” ”af Sillén har satt samman ett drömgäng”
– Svenska Dagbladet

”Art har underhållande repliker och komiska scener”
”Henrik Schyffert briljerar."
– Aftonbladet

”När vännerna efter alla år ärligt ifrågasätter varandra så rasar vänskapen ihop inför våra ögon.”
– DN

 

Ensemble

Skådespelare Johan Rheborg
Skådespelare Henrik Schyffert
Skådespelare Per Andersson

 

Kreativt team

Regi och översättning Edward af Sillén
Scenografi & Kostym Annsofi Nyberg
Maskdesign Erika Nicklasson
Ljusdesign Ellen Ruge
Musik och ljuddesign Andreas Grill och Andreas Grube

 

 

Information

Biljettpris 295-995kr. Se upp för ohederliga andrahandsförsäljare – hör av dig till oss om du är osäker!
Föreställningen är ca. 90 minuter lång utan paus. Åldersgräns 11 år.

 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information om föreställningen. Observera att vi inte säljer några biljetter till konserterna, dem köper du via köplänkarna du hittar på denna sida.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2019-01-09