Andreas Lundstedt på sommarturné med "Disco undressed"

Under sommaren är Andreas Lundstedt på turné med musikerna Andy Pfeiler och Magnus Almqvist. Tillsammans bjuder de på en intim spelning där de framför avskalade versioner av ett stort antal discohits och där Andreas tar publiken med på en personlig resa från pojkrummet och fram till idag. En kväll fylld av glädje och energi du aldrig kommer att glömma!

- Det jag vill göra är att bjuda på mina personliga discofavoriter fast i en annan kostym, därav Disco undressed. Jag har ju levt med och för disco sedan jag var 5 år gammal då jag förälskade mig i Diana Ross, upplevt en hel del saker, både bra och dåliga. Så det jag vill bjuda på är en form av fristad för kvällen, tillåta alla att älska sig själva för dem de är, riva ned eventuella murar och bara ge sig hän. Alla ska känna sig välkomna, för det var exakt det som discon handlade om, berättar Andreas.

I sommar är det alltså dags för Andreas att möta publiken live igen, på helt egen hand efter avslutet med Alcazar. Den här gången spelar han tillsammans med musikerna Andy Pfeiler (gitarr & kör) och Magnus Almqvist (percussion & kör). Båda har spelat med Alcazar under tidigare turnéer men även ackompanjerat artister som Nisse Landgren, Kaah, Victoria Tolstoy, Ray Parker Junior, Calle Real, Kaliffa, Hoffmaestro.

- Vi har verkligen hittat ett unikt sound och får det att låta stort även med en liten sättning. Så låt er inte skrämmas av det avskalade, svänget finns där och kommer bjuda upp till dans, dessutom kan jag utlova en och annan låt från Alcazars repetoar, hoppas vi ses, avslutar Andreas.

Kort om Andreas Lundstedt
Sveriges discokung Andreas Lundstedt började sin karriär i gruppen Stage Four - tillsammans med Peter Jöback, Lizette Pålsson och Lisa Nilsson. Men det är från gruppen Alcazar vi känner honom allra bäst, och från Melodifestivalen, där han medverkat vid nio tillfällen, på alla möjliga olika sätt.

Alcazar bildade Andreas 1998 tillsammans med vännerna Tess Merkel och Annika Kjærgaard, samt Magnus Carlsson. Gruppen kom att få stora framgångar med flera internationella radiohits under 2000-talet. Från 2007 bestod Alcazar av Andreas, Tess och Lina Hedlund. Under 2018 firade de 20 år med en omfattande höstturné som avslutades på självaste nyårsafton då de gjorde sin allra sista konsert tillsammans på Cirkus i Stockholm.

Under 2018 såg vi även Andreas Lundstedt som programledare i I will survive på SVT och i våras visade han upp sin mångfald som artist i TV-programmet Stjärnornas stjärna på TV4.

I sommar är Andreas ute på den egna turnén ”Disco undressed”.

 

Kontaktuppgifter

Kontakta oss om du vill ha mer information eller boka Andreas Lundstedt.

Bokning och frågor: info@blixten.se
Press: press@blixten.se
Pressbilder

 


Texten uppdaterad: 2019-07-15