Arkiv: Al Murray

Den mångfaldigt prisbelönte komikern Al Murray har flera gånger hamnat högt på listor över Storbritanniens roligaste personer. Hans parodikaraktär The Pub Landlord är oerhört populär i hemlandet och våren 2015 firade han 20 år på scenen med en jubileumsturné som besökte Stockholm och Rival.

Al Murrays meritlista är gigantisk. Han har gett ut sju av sina liveshower på dvd, skrivit fyra böcker och under sina 20 år på standup-scenen varit ute på mängder av landsomfattande turnéer. På världens största humorfestival Edinburgh Festival Fringe har han nominerats till utmärkelsen Perrier Comedy Awards fyra gånger och vunnit en gång.

Al Murray är också väldigt populär som programledare för åtskilliga radio- och tv-shower och har belönats med en British Comedy Award för sin show "Al Murray’s Happy Hour”, som även nominerats till en National Television Award. Han har också medverkat i mängder av andra tv-program och tv-serier och nominerats till en Laurence Olivier Award för sin roll i “My Gaff, My Rules”.

Hans älskade karaktär The Pub Landlord är en parodi på en öldrickande och fördomsfull pubägare som ogillar allt som inte är tillräckligt brittiskt. Karaktären är omåttligt populär i Storbritannien och har de senaste åren även sålt ut arenor i hela världen.

The Observer

"den roligaste livekomedishowen det här årtiondet, möjligen även århundradet"

The Daily Telegraph

"en nationalskatt"

The Sunday Times

"jag skrattade så mycket att öl kom ut ur näsan på mig"

The Independent

"Al Murray har blivit en äkta brittisk institution"

The Times

"Murrays interaktion med publiken fortsätter att vara ett av komedivärldens underverk"